Pasieniečiams kyšį siūlęs lenkas atsidūrė areštinėje

Už tai, kad pasieniečiai „nepastebėtų” nedidelio neteisėtai vežamo kuro kiekio, lenkas pareigūnus bandė papirkti 20 JAV dolerių. Todėl dabar savo neatsakingą poelgį jis apmąsto areštinėje, belaukdamas teismo.

Penktadienį popiet Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai apie 300 metrų nuo Medininkų kontrolės punkto pasienyje su Baltarusija sustabdė krovininį automobilį DAF lenkiškais numeriais.

Jo vairuotojas 22 – ejų lenkas buvo ką tik per Medininkų punktą įvažiavęs į Lietuvą.

Pasieniečių paklaustas, ar nesivežąs nieko neleistino, lenkas atsakė neigiamai. Pareigūnams paprašius parodyti, kas yra automobilyje, paaiškėjo, kad lenkas slėpė 30 litrų kuro.

Į Lietuvą negalima įvežti daugiau kaip 10 litrų neapmuitintų degalų talpose, neprijungtose prie automobilio kuro sistemos. Norėdamas išvengti administracinės atsakomybės, lenkas pasiūlė pasieniečiams „susitarti” siūlydamas pinigų, kad šie jo nebaustų.

VSAT pareigūnai įspėjo užsienietį, kad už tai jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Tuomet lenkas pareigūnų akivaizdoje išsitraukė 20 JAV dolerių banknotą ir pro praviras šalikelėje stovėjusio tuščio pasieniečių visureigio dureles kupiūrą padėjo ant galinės sėdynės.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai jį sulaikė. Dėl papirkimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, o lenkas uždarytas į areštinę.

Jo vairuotas krovininis automobilis ir kuras saugomi Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardoje .

Pasieniečiai šiemet sulaikė jau dvi dešimtis asmenų, kurie juos mėgino papirkti. Tai bandyta daryti dėl įvairių pažeidimų, daugiausiai dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo bei negaliojančių dokumentų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.