Gyvūnų taksistas

– Skubiai pas gydytoją: Karės skrandis sušlubavo!

– Jokių problemų, – atsako vairuotojas, ir geltonasis taksi skuba į artimiausią gydytojo veterinaro kabinetą.

Jau dvejus metus Klausas Chilzeris vežioja tik gyvūnus, nes Frankfurte prie Maino jis yra vienintelis specialiai įrengto taksi savininkas.

Prieš tai, kai jam šovė į galvą ši verslo mintis, ieškant darbo teko net iki pat Dominikos Respublikos nusigauti.

– Ten, mano žmonos tėvynėje, atidariau nedidelę piceriją. Tačiau vėliau… vis viena traukė į Frankfurtą. Nusprendžiau išbandyti save kaip gyvūnų taksistas, – sako Klausas.

Buldogų veislės kalė Karė įsitaiso galinėje sėdynėje, ji prisegta saugos diržu pagal visas taisykles. Galima sakyti, kad ji jau priprato važiuoti su šiuo taksi, kadangi kalytė – nuolatinė klientė.

Praėjusį mėnesį ji reguliariai lankėsi pas akių gydytoją. Beje, be šeimininko: Karė – savarankiška. Juolab kad taksistas priimamajame palauks ir paguos, o vėliau namo parveš. Ir dėl kvapo bei išteptų automobilio sėdynių nepriekaištaus.

– Kai kuriuos savo klientus prisiminsiu visą gyvenimą. Kartą paskambino iš oro uosto ir pasakė, kad ten alpsta nervinio šoko ištiktas šuo. Jis atskrido iš Kanados į Frankfurtą, o vėliau turėjo skristi į Indiją.

Skubiai išvykau į oro uostą ir spėjau nuvežti vargšą gyvūną pas gydytoją. Pastarasis pasakė, kad be medikų pagalbos šuo būtų nugaišęs, – pasakoja Klausas. – Tačiau jis vis dėlto išskrido į Indiją. O kartą į mus kreipėsi dama, prašydama automobiliu pervežti 9 jos kates iš Vokietijos į Italiją.

Tiesa, dėl kainos mes nesutarėme, todėl katės su šeimininke išvyko traukiniu. Apskritai šeimininkų įgeidžiai būna įvairūs. Kaip antai, visai neseniai vežiau du taksus iki… artimiausio parko. Įsivaizduokite – jie skubiai turėjo… pasivaikščioti.

Pats gyvūnų taksistas ypatingą aistrą jaučia graužikams bei banguotosioms papūgėlėms ir su dideliu malonumu augintų nedidelę gyvatę, tačiau gaila, žmonos interesai kitokie.

„Gyvenime turėjau du pomėgius: gyvūnus ir automobilius. Nusprendžiau juos sujungti, ir štai, aš turiu darbą, darantį mane laimingą”, – išdidžiai sako Klausas.

Laimė laime, o kaipgi atlyginimas? „Kelionės Frankfurte kaina yra fiksuota, skaitiklis netiksi.

Per dieną vidutiniškai nuvežu tris triušius pas gydytoją, papūgą – į oro uostą ir dar turiu kelis iškvietimus nuvežti šunį ar katę į parodą ar apsipirkti. Gyventi galima!”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.