Pažintis su britų dailės garsenybe

Vakar M.Žilinsko dailės galerijoje (Nepriklausomybės a. 12) atidaryta paroda „David Hockney (Deividas Hoknis): žodžiai ir vaizdai. Keturi spaudų aplankai 1961-1977”.

Šios parodos rengėjas – Britų taryba. Ekspozicijoje matome 87 garsaus tapytojo, piešėjo, grafiko, fotografo ir dizainerio (g. 1937) kūrinių spaudus. Juose atsispindi menininko santykis su literatūra ir atskleidžiamas reikšmingas indėlis į grafikos meną. „Švaistūno karjera” sukurta pagal britų dailės klasiko Viljamo Hogarto to paties pavadinimo tapybos seriją. D.Hoknis šiame cikle vaizduoja savo išgyvenimus Londone 1961-ųjų vasarą. „C.P.Cavafy 14 poemų iliustracijos” perteikia poezijai būdingą intymumą ir betarpiškumą. Ambicingiausiame projekte „Brolių Grimų šešių pasakų iliustracijos” menininkas atsiskleidžia kaip puikus piešėjas ir vaizdingas interpretuotojas. Spaudų rinkinys „Mėlynoji gitara” yra skirtas Walace Stevens poemos „Vyras su mėlyna gitara”, kurią įkvėpė Pikaso paveikslas „Senasis gitaristas”, pagerbimui.

Pasak menotyrininkų, septintajame dešimtmetyje D.Hoknis garsėjo kaip žaismingų tapybos darbų, aštuntajame – kaip įmantrios scenografijos kūrėjas, vėliaus jį garsino fotokoliažai. Šiandien geriausiai žinomas savo kartos britų menininkas yra atradęs labai asmenišką realistinį stilių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.