Kitą savaitę Vilniaus regione vyks laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės

Siekdama sumažinti pasiutligės paplitimą, kitą savaitę Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) Vilniaus regione vykdys laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo šios ligos. Jaukai su vakcina – tamsios spalvos 30 g tabletės bus barstomos tik miesto pakraščiuose, miškingose teritorijose, atokiai nuo gyvenamųjų rajonų. Miesto parkuose vakcina platinama nebus.

Jaukai su vakcina bus mėtomi iš specialaus lėktuvo, kuris skris nedideliame aukštyje ir nedideliu greičiu, todėl vakcina bus išplatinta tik reikiamose teritorijose. Tikimybė, kad vakcina gali patekti į gyvenamąsias teritorijas, yra labai maža.

Gyventojai, atsitiktinai radę jaukus su vakcina, prašomi jų neliesti ir pranešti apie tai Vilniaus miesto VMVT (tel. 249 1670). Gavę pranešimą, šios tarnybos specialistai atvyks paimti gyvūnams skirtos vakcinos. Naminiams gyvūnams jaukai su pasiutligės vakcina pavojaus nekelia, tačiau žmonėms juos liesti pavojinga – palietus jauką rankomis, būtina jas nuplauti muilu ir vandeniu. Jei vakcina patektų į burną, nosį ar akis, būtina kreiptis į gydytoją.

Vilniaus regione vykdoma vakcinacija yra Lietuvoje vykdomos laukinių gyvūnų pasiutligės likvidavimo kampanijos dalis. Laukiniai gyvūnai, suėdę jauką su vakcina, įgyja imunitetą nuo pasiutligės. Vakcinacija paprastai atliekama du kartus per metus – pavasarį ir rudenį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.