Baltijos gitarų kvarteto debiutas

Klasikinė gitara – itin universalus ir demokratiškas instrumentas, žavintis įvairaus amžiaus, skirtingo muzikinio skonio bei išprusimo publiką. Mūsų mieste klasikinės gitaros gerbėjų, tikimės, yra nemažai. Visus juos lapkričio 16-ąją, ketvirtadienį, 18 val. maloniai kviečiame paklausyti unikalaus ansamblio – Baltijos gitarų kvarteto.

Klaipėdos koncertų salė šiuo koncertu pradeda naują renginių ciklą „Debiutai”. Jame pirmąkart mūsų scenoje bus pristatomi talentingi Lietuvos atlikėjai, jau pelnę pripažinimą kitose koncertų salėse šalyje ir už jos ribų.

Baltijos gitarų kvarteto nariai – Ieva Baltmiškytė, Zigmas Čepulėnas, Saulius S.Lipčius ir Sergejus Krinicinas – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtiniai, įvairių konkursų laureatai, aktyvūs, nemažai koncertuojantys atlikėjai. Groti kartu jie pradėjo 2004-aisiais ir jau pasirodė keliuose Lietuvos festivaliuose, juose pelnė gerus atsiliepimus.

Užsienyje kolektyvas debiutavo šių metų gegužę, atstovaudamas sostinei „Vilniaus kultūros ir turizmo dienoje Taline”, kur atliko rečitalį Talino miesto rotušėje. Taip pat Baltijos gitarų kvartetas dalyvavo viename didžiausių gitaros festivalių Europoje „Guitar-symposium 2006 Iserlohn / Germany”, kur tobulinosi meistriškumo kursuose pas Geraldą Garsiją. Sėkmingai juose pasirodęs kvartetas buvo pakviestas kitais metais atstovauti Lietuvai Iserlohno gitarų simpoziume – ten atlikti solinį koncertą ir vesti meistriškumo kursus renginio dalyviams.

Neseniai ansamblis pristatė savo debiutinį CD „Live”, kuris yra pirmasis tokios gitaristų sudėties albumas ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos valstybėse.

Kvartetas taip pat aktyviai bendradarbiauja su daugelio kūrinių gitarai autoriumi Jonu Tamulioniu. Jo kompozicija „Perpetuum mobile” skambės ir kvarteto debiuto Klaipėdoje metu. Taip pat klausysimės J.Pachelbelio, G.F.Telemano, F.Soro, L.Bocherinio, Ž.Bizė, C.Machado muzikos.

Gitara – instrumentas, turintis gilią, turtingą ir spalvingą istoriją. Džiugu, kad jauni atlikėjai imasi kilnios misijos – mūsų visuomenei priminti gitarą esant rimtą, taurų instrumentą. Įvertinkime jų nuoširdų muzikavimą, jaunatvišką polėkį, entuziazmą bei profesines ambicijas, kurių šie žmonės tikrai nestokoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.