Teatralės susikovė teisme

Muzikinio teatro vadovės ir buvusios pavaldinės konfliktą nagrinėja teismas. Po poros savaičių turėtų būti paskelbtas sprendimas, ar teisėtai iš darbo atleista buvusi teatro vadovės pavaduotoja.

Danutė Žičkuvienė prašo teismą pripažinti, kad jos atleidimas iš darbo buvo neteisėtas ir sumokėti jai ne tik neuždirbtą atlyginimą, bet ir atlyginti 15 tūkstančių litų vertinamą neturtinę žalą.

D.Žičkuvienės teigimu, teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė susidorojo su ja. Susidorojimo priežastimi buvę tai, kad abi moterys dalyvavo konkurse teatro vadovės vietai užimti ir abi surinko vienodai balų.

D.Žičkuvienė bandė įrodyti, kad jokio etatų mažinimo nebuvo, o pavaduotojos pareigos panaikintos tyčia, siekiant ja atsikratyti.

Porą mėnesių D.Žičkuvienė kas rytą gaudavo iš A.Žigaitytės-Nekrošienės raštu išdėstytus nurodymus, o vakare turėdavo taip pat raštu pasiaiškinti, ką visą dieną veikė. Tai D.Žičkuvienė vertina kaip moralinį terorą. Teatrui teisme atstovaujantis teisininkas tvirtino, kad tik tokiu būdu buvę galima priversti nepaklusnią darbuotoją dirbti.

Abi moterys teismą tikino dėl bendravimo viena su kita patyrusios didelių dvasinių išgyvenimų bei stresų. D.Žičkuvienė sakė buvusi šmeižiama visuomenėje, į negarbingas kalbas teatro vadovė įvėlusi ir kitus jos šeimos narius. Prisiminta, kad spaudoje A.Žigaitytė Nekrošienė ne kartą minėjusi, jog kartu su D.Žičkuviene dirbti viename teatre būtų nelogiška.

Teatro pusei teisme atstovavęs teisininkas aiškino, kad brangiai apmokamas pavaduotojos etatas buvo per brangi pareigybė teatrui, juolab kad šį darbą dirbo naujai įsteigto vadybos skyriaus vadovas. Naikinant pavaduotojo etatą, kito darbo D.Žičkuvienei Muzikiniame teatre nepasiūlyta.

Teismo bandymas sutaikyti besibylinėjančias puses nepasisekė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.