Ankstesnių kaltinimų naštą papildė ir nužudymas

Uostamiesčio policijos Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai atskleidė klaipėdiečio nužudymo aplinkybes ir į areštinę uždarė du įtariamuosius.

Rugpjūčio 17-ąją, apie 4.30 val., ties Taikos prospekto 70a namu, prie degalinės, aptiktas sužalotas vyriškis. Dėl galvos sumušimo, smegenų sukrėtimo bei komos greitosios medicinos pagalbos komandos į Klaipėdos ligoninę atvežtas nukentėjusysis buvo paguldytas į Reanimacijos skyrių. Po kelių valandų vyras mirė.

Mirusiojo asmenybė patvirtinta jį atpažinus tėvui. Nustatyta, jog tai – 34 metų Alksnynės gatvės gyventojas Eduardas Žurbinas. Dėl nusikaltimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Velionio tėvas 65 metų Konstantinas Žurbinas „Vakarų ekspresui” pasakojo, jog minėtą rugpjūčio vakarą nevedęs, kartu su tėvais gyvenęs sūnus negrįžo į namus. Sekančią dieną jie sulaukė policininko, pranešusio apie nelaimę.

„Sūnus nebeturėjo piniginės bei brangaus mobiliojo telefono. Įtariu, kad jis galėjo būti nužudytas norint apiplėšti”, – sakė tėvas.

K. Žurbinas pasakojo, kad prieš penkerius metus sūnus buvęs apiplėštas netoli namų. Iš jūros su solidžiu uždarbiu grįžęs tuo metu šturmanu dirbęs E. Žurbinas tąkart neteko pinigų ir buvo sunkiai sužalotas. Medikai atliko galvos operaciją. Po šio įvykio jis įsidarbino vienoje uosto įmonėje, skundėsi sveikatos sutrikimais.

„Įtariu, kad sūnus galėjo būti antrą kartą sužeistas į tą pačią galvos pusę – atpažindamas kūną mačiau randą toje pačioje vietoje. Dėl to jis galėjo ir neišgyventi”, – pasakojo tėvas.

Užvakar į areštinę dėl nužudymo uždaryti du anksčiau teisti 19-mečiai: Naikupės gatvės gyventojas Aleksandras Sokolovas ir Tiltų gatvėje gyvenantis Ričardas Gudauskas.

Pirminiais duomenimis, E. Žurbinas buvęs sumuštas tiesiog todėl, kad nepatiko įtariamiesiems. Jo daiktų dingimo faktas oficialiai neužfiksuotas.

R. Gudauskas įtariamas ir vieno nepilnamečio sužalojimu. Kovo mėnesį po linksmybių Kepėjų gatvės 10 name pro trečio aukšto langą iškrito ir sunkiai susižalojo Kretingos gatvės gyventojas Artūras J. Diagnozavus kaukolės lūžį, komą, pilvo sumušimus, durtą-pjautą žaizdą, 17-metis buvo paguldytas į Reanimacijos skyrių.

Dėl šio incidento į areštinę dviem paroms buvo uždarytas R. Gudauskas ir Ligoninės gatvėje gyvenantis Justinas Bušma. Manoma, kad jie galėję Artūrą J. sumušti. Artimiausiu metu byla turėtų pasiekti teismą.

A. Sokolovas minimas tarp įtariamųjų, praėjusių metų Kūčių vakarą sumušusių ir apiplėšusių taksi vairuotoją.

Tądien prekybos namų „Žvaigždė” taksi automobilis, vairuojamas 55 metų Nikolajaus Č., pavežė du vaikinus iš Taikos prospekto iki Minijos gatvės. Čia įsėdo trečiasis ir pareikalavo važiuoti toliau.

Vairuotojui paprašius susimokėti, vienas keleivis iššoko lauk ir pro durelių langą kumščiu smogė taksistui į veidą. Tuo metu kitas keleivis laikė vyriškį. Trečiam nusikaltėliui pagriebus segtuvą su dokumentais bei 15 kompaktinių diskų, visi užpuolikai pabėgo.

Netrukus į areštinę pateko A. Sokolovas – jį atpažino nukentėjusysis, – ir du jo bendrininkai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.