Rytoj daliai pensininkų dvigubos „Sodros” pensijos

Lapkričio 10 dieną Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos („Sodra”) pradeda mokėti pensijas už einamąjį mėnesį dirbantiems socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų, taip pat socialinio draudimo našlių ir našlaičių pensijų bei kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas gavėjams. „Sodros” biudžetui šis pakeitimas kainuos apie 39 mln. litų.

Iki šiol už praėjusį mėnesį išmokas gavo apie 282 tūkst. žmonių, dabar gausiančių jas už einamąjį. Daugiausia tarp jų – našlių ir našlaičių pensijų gavėjų (apie 237 tūkst.) .Lapkritį jie sulauks dviejų pensijų – už šį ir praėjusįjį mėnesius.

Pasak „Sodros” direktoriaus Mindaugo Mikailos, „Asmenys, gaunantys tokias pensijas kartais jaučiasi nuskriausti, nes, jų manymu, praranda vieno mėnesio išmoką. Iš tikrųjų tai jokio praradimo nėra, tačiau skirtingos „Sodros” mokamų pensijų tvarkos nėra geras dalykas, nes žmonės dažnai pasimeta ir pradeda įvairias interpretacijas. Todėl Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pasiūlė Vyriausybei suvienodinti valstybinių socialinio draudimo pensijų ir kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas mokėjimo tvarką.” „Sodra” pradeda mokėti išmokas kiekvieno mėnesio 10 dieną ir jos baigiamos mokėti 26 dieną. Kiekvienas asmuo, kuriam atnešama pensija, kartu gauna ir žiniaraščio atkerpamąją šaknelę. Joje šįkart bus viena eilutė ir dvi sumos: pensija už einamąjį mėnesį ir už praeitą. „Žmonėms tikrai nereikia bijoti, kad tai kokia nors permoka, kurią reikės grąžinti”, sakė M.Mikaila.

Išmokų mokėjimo tvarka nepasikeičia valstybinių pensijų ir išankstinių pensijų gavėjams, jie ir toliau gaus pensijas už praeitą mėnesį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Rytoj daliai pensininkų dvigubos „Sodros” pensijos"

  1. Mykolas

    Bus šaunios grūstys bankuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.