Teatralą persekiojančios nelaimės gali atsigręžti prieš policiją

Viena prielaidų – šį kartą Viktorą Šinkariuką sužalojo iš jo pasityčioti sumanę nepilnamečiai

Jau trečia savaitė Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) gydomas neaiškiomis aplinkybėmis nukentėjęs buvęs Kauno dramos teatro aktorius ir režisierius Viktoras Šinkariukas. Dar šešiasdešimties neturinčiam buvusiam teatralui, pastaraisiais metais išmainiusiam sceną į taurelę, diagnozuota sunki galvos smegenų trauma.

Medikų teigimu, paciento būklė negerėja. Nors oficialiai teigiama, kad ji stabiliai sunki, redakcijos duomenimis, situacija blogėja.

Mįslinga liudytoja

V.Šinkariukas buvo atvežtas į KMUK spalio 23-iosios popietę iš Senamiesčio Aleksoto gatvelės, esančios Vytauto bažnyčios prieigose. Teigiama, kad greitąją apie trečią valandą dienos jam iškvietė abejingai pro gulintįjį ant grindinio nepraėjęs nežinomas vyriškis. Pastarasis panoro likti anonimu.

Atvykus greitajai, V.Šinkariukas rastas gulintis aukštielninkas tarp krantinės ir Vytauto bažnyčios. Šalia stovėjo policijos pareigūnai, teigiantys, kad atėjo čia patruliuodami, tačiau jau po įvykio.

Nuo gulinčiojo ant grindinio trenkė alkoholiu. Nors nelaimėlis buvo sąmoningas, tačiau nei į pareigūnų, nei į medikų klausimus neatsakinėjo.

Nukentėjusiojo asmenybė nustatyta pagal pasą, kurį pas jį rado policininkai.

Įtarę galvos traumą, greitosios medikai nuvežė nelaimėlį į KMUK. Teigiama, kad akivaizdžių išorinio smurto žymių ant paciento kūno nesimatė, kaip ir kraujo. Nebuvo panašu ir kad jis galėjo būti apiplėštas, todėl realiausia atrodė versija, kad, būdamas neblaivus, vyriškis galėjo nukristi ir pats.

Tiesa, medikų įvykio vietoje sutikti policininkai pasakojo radę vieną galimą šio įvykio liudytoją. Pastaroji neva teigė, kad matė, kaip šį neblaivų praeivį pastūmė vaikai. Tai, anot liudytojos, ir buvo pagrindinė priežastis, kodėl jis pargriuvo.

Dvi savaites mindžikuota vietoje

Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojui apie šį įvykį pranešta tik po pusvalandžio, kai V.Šinkariukas jau buvo atvežtas į KMUK. Tyrėjas apklausti nukentėjusįjį pasiųstas tik kitą dieną: sprendžiant pagal pranešimo, gauto iš KMUK, turinį, tą patį vakarą kalbėti su juo nebuvo prasmės.

Tačiau teigiama, kad V.Šinkariukas nekalbėjo su pas jį atvykusiu policijos pareigūnu ir kitą dieną. Pasiteiravus medikų, ar pacientas nekalba ir su jais, atsakyta: „Kaip kada”.

Pareigūnų tvirtinimu, iš pradžių manyta, kad V.Šinkariuko patirta trauma nėra sunki. Panašiai ją buvo linkę apibūdinti ir spalio 23-iosios popietę į KMUK nukentėjusį teatralą gabenę greitosios medikai. Tačiau po KMUK atliktų tyrimų konstatuota, kad situacija yra sudėtingesnė, nei manyta iš pradžių.

Kilus įtarimams, kad V.Šinkariuko būklė pradėjo blogėti, medikai uždraudė policijai pacientą trikdyti, todėl jis neapklaustas iki šiol.

Pareigūnų duomenimis, V.Šinkariukas beveik nekalba ir su medikais. Esant tokioms aplinkybėms šią savaitę ir nuspręsta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Sprogimas gresia ir Kaunui

Tačiau, redakcijos duomenimis, ne mažiau svarbi priežastis, nulėmusi tokį sprendimą, – baiminamasi, kad ir Kaune nepasikartotų „rašytojo Gintaro Beresnevičiaus byla”, jau keli mėnesiai laikanti įtampoje sostinės teisėsaugininkus.

Redakcijos žiniomis, spalio 23-iosios popietę į Aleksoto gatvę anonimo kviesta greitosios pagalbos gydytoja jau apklausta.

Vakar į pastaraisiais metais V.Šinkariuką persekiojančias nelaimes dėmesį atkreipė ir Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis. Jis nurodė pavaldiniams pasidomėti, ar tinkamai policija organizuoja ir atlieka spalio 23-iosios įvykio, po kurio V.Šinkariukas atsidūrė KMUK, tyrimą.

„Tačiau dar labiau mus domina metų senumo byla, kai V.Šinkariukas buvo gydomas KMUK po užpuolimo tuometiniame jo bute Senamiestyje”, – neslėpė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras. Redakcijos duomenimis, policijai nurodyta pateikti prokuratūrai peržiūrėjimui minėtą bylą.

Turimas galvoje 2005-ųjų pavasario įvykis viename Senamiesčio bute, kuriame tuo metu gyveno V.Šinkariukas. Į jį taip pat kviesta greitoji. Tik tada medikai rado šį teatralą su aiškiomis smurto žymėmis. Tada V.Šinkariukas pasakojo tapęs keturių kastetais bei beisbolo lazdomis ginkluotų įsibrovėlių, neva reikalavusių gražiuoju palikti šį butą dvidešimt ketveriais metais jaunesnei žmonai, su kuria jau nebegyveno, auka, nors ir tada jį prakalbinti buvo sunku.

Šį nusikaltimą tyrę Centro policijos komisariato, tiriančio ir spalio 23-iosios įvykį, pareigūnai įtariamųjų nerado. Ar jie tikrai padarė viską, ar pasidavė po Kauną sklandantiems gandams, kad ryšius su teatru nutraukęs V.Šinkariukas tebeliko lakios vaizduotės egzaltuota siela, ir nori išsiaiškinti praėjusio pavasario įvykio bylą ketinantys peržiūrėti prokurorai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.