Atliekų išvežimo paslauga brangs dvigubai

Aiškėja, kiek Klaipėdos apskrityje pradėjus veikti europietiškai atliekų tvarkymo sistemai didės mokesčiai už šiukšlių išvežimą ir tvarkymą.

Manoma, jog kitais metais, pritarus savivaldybių Taryboms, Klaipėdos, Neringos, Palangos miestų gyventojams atliekų tvarkymo vietinė rinkliava bus 20 centų už 1 kv. metrą gyvenamojo ploto, Klaipėdos, Kretingos, Šilutės, Skuodo rajonų – po 16 centų.

Patvirtinus minėtąjį tarifą, 50 kvadratinių metrų bute gyvenanti klaipėdiečių šeima kas mėnesį mokėtų 10 litų vietinės rinkliavos mokestį. Dabar šis mokestis tokio ploto butui vidutiniškai siekia apie 4-6 litus.

Individualių namų savininkams tiek uostamiestyje, tiek ir Klaipėdos rajone siūloma numatyti 12-18 centrų tarifą už kvadratinį pastato plotą.

Klaipėdos regioninio atliekų tvarkymo centro (KRATC) direktorius Šarūnas Reikalas akcentuoja, kad minėtieji tarifai atspindi tik vidutines kainas.

„Apsispręsti dėl konkrečių dydžių turės savivaldybių politikai”, – sakė Š. Reikalas.

Tvirtinama, kad savivaldybių įvesta vietinė rinkliava būtų efektyvi priemonė kontroliuoti atliekų surinkimo bei išvežimo procesus. Taip pat būtų įgyvendintas principas „teršėjas moka”, kuris padėtų įveikti dabar sunkiai sprendžiamas atliekų tvarkymo problemas: atliekų mokesčio vengimą, naudojimąsi svetimais atliekų konteineriais, aplinkos teršimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

2 atsiliepimai į "Atliekų išvežimo paslauga brangs dvigubai"

  1. kisa

    absoliutus marazmas mokėti už šiukšles nuo gyvenamojo plto. Kas daugiau šiukšlina gyvendami dviejų kambarių bute: Viena senmergė ar šešių penkių asmenų šeima? Aišku, kad senmergei teks sumokėti už tos šeimos vaikų čipsų pokuotes ir saulėgrąžų lukštus, už jų tėvo išmėtytus palstikinius bambalius ir t.t.

  2. rita

    Nesąmonė, Šilutėje nuosavų namų savininkai šiukšles veža į daugiabučių namų šiukšlines , o aš gyvendama viena , dviejų kambarių bute , turiu ir už juos sumokėti . Sutvarkykite pirmiau mokėjimo sistemą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.