Korėjiečiai be klaidų taria „Meno fortas”

Spalio 26, 27 dienomis šiaurės Italijos Modenos miesto Teatro Comunale salėje įvyko naujausio režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklio pagal J.W.Goethe’s tragediją „Faustas” premjera. Emilia Romagna regiono teatro fondas yra vienas pagrindinių spektaklio ko-prodiuserių, būtent todėl naująjį spektaklį pirmieji išvydo Italijos teatralai. Tačiau premjera sutraukė ir daugelio kitų Europos šalių teatro gerbėjų dėmesį. Tiek kritikai, tiek festivalių organizatoriai ir atskirų teatro centrų programų sudarytojai vieningai pabrėžia visiškai naują Goethe’s tragedijos traktuotę, gilų ir labai žmogišką V.Bagdono sukurtą Fausto vaidmenį, bei išskirtinę, originalią E.Nekrošiaus režisūros estetiką ir prognozuoja spektakliui turtingą tarptautinį gyvenimą.

Tik grįžus iš Italijos, sekančią dieną, „Meno Forto” trupė išvyko į Seulą, Korėjoje, kur LG Menų Centre Lapkričio 1-5 dienomis buvo suvaidinti po du „Hamleto” ir „Makbeto” spektakliai. Tai jau trečiosios „Meno Forto” gastrolės Korėjos sostinėje (2000 – „Hamletas”; 2002 – „Otelas”). Į visus keturis spektaklius, buvo parduoti visi bilietai, o puiki ir moderni LG Centro salė talpina 1100 žiūrovų. Dalis žiūrovų, jau tapę E.Nekrošiaus teatro žinovais ir gerbėjais, žiūrėjo A.Mamontovo vaidinamą Hamletą antrą kartą, o K.Smorigino Makbetas, ir viso spektaklio stilistika korėjiečiams buvo ypatingai artima savo estetine švara ir lakoniškumu.

LG Menų Centras – valstybės neremiama, nepriklausoma organizacija, finansuojama LG Fondo, per sezoną pristato 20-22 geriausių pasaulio teatro, šokio, muzikos spektaklių, todėl jo repertuare visų žymiausių pasaulio scenos meno kūrėjų vardai.

Grįžusi iš Korėjos, „Meno Forto” trupė Lietuvoje kol kas neužsibus ir jau pirmadienį išvyksta į Maskvą, kur tarptautinio Stanislavskio teatro fondo kvietimu, Naujosios Operos salėje Rusijos teatralams Lapkričio 15-16 dienomis parodys „Faustą”.

Na o Lietuvos žiūrovai „Fausto” premjerą turės progą pamatyti Lapkričio 25-26 dienomis Vilniuje, Nacionaliniame dramos teatre. Kitas „Fausto” spektaklis Vilniuje numatomas Gruodžio 16 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.