Debiutas komandoje pažymėtas rekordais

Klaipėdos moterų krepšinio komandoje „Lemminkainen” – gerų naujienų žadančios permainos – į dviejų atleistų legionierių vietą stojusi naujokė jau debiutinėse rungtynėse nušluostė nosis priešininkėms.

Atvirajame Lietuvos krepšinio čempionate klaipėdietės patyrė ketvirtąją nesėkmę išvykoje 76:87 (18:20, 12:18, 29:16, 17:33) pralaimėjusios Kauno „Laisvės” komandai, tačiau viena uostamiesčio ekipos žaidėja padarė tai, ko lig šiol nebuvo padariusi nė viena pirmenybių žaidėja.

„Lemminkainen” ekipoje debiutavusi Kornelija Balčiūnaitė susitikimo metu pagerino du rekordus. Ūgiu priešininkėms nusileidžianti 177 cm ūgio žaidėja per rungtynes su „Laisve” atkovojo 25 kamuolius, iš jų 18 – gynyboje. Tokia statistika negali pasigirti nė viena Lietuvoje žaidusi krepšininkė. Anksčiau atkovotų kamuolių rekordas (21) priklausė 196 cm ūgio Vilniaus TEO žaidėjai Gintarei Petronytei, o gynyboje lig šiol geriausias rezultatas priklausė pačiai K. Balčiūnaitei (13 atkovotų kamuolių).

Anot Klaipėdos komandos vyriausiojo trenerio Eugenijaus Milkonto, su K. Balčiūnaite derybos vestos jau senokai, tačiau jos prisijungimas prie „Lemminkainen” – ne vienintelė permaina ekipoje.

„Vilčių nepateisino maskvietės centro puolėja Jelena Paršelia ir gynėja Anastasija Mesodijeva – atleidome jas. Dėl prisijungimo prie komandos derimės su dar viena žaidėja, tačiau kol nesame garantuoti nenoriu sakyti su kuria”, – mįslingai apie galimas permainas kalbėjo E. Milkontas, pridūręs, kad pastiprinimas ekipai būtinas.

„Paskutinėse rungtynėse su „Laisve” viskas buvo gerai – trečiajame kėlinyje įsiveržėme į priekį, o pralošėme tik dėl to, kad rungtynių pabaigoje paprasčiausiai pritrūko fizinių jėgų”, – pasakojo strategas.

Trenerio kaip labai kovinga apibūdinta K. Balčiūnaitė rungtynėse su „Laisve” taip pat įmetė 21 tašką, o rezultatyviausia klaipėdiečių gretose eilinį kartą buvo komandos kapitonė Rita Mileškienė, pelniusi 22 taškus. „Laisvei” Jovita Jutelytė pelnė 25, Lina Dambrauskaitė – 24 taškus.

Kitas atvirojo Lietuvos čempionato rungtynes „Lemminkainen” žais ateinantį antradienį, lapkričio 14 dieną, išvykoje su Marijampolės „Arvi” ekipa.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.