„Paskutinės instancijos” eksperimentas: pinigų dalybos Seime

Norėdama įsitikinti, ar tikrai Lietuvoje politikai korumpuoti, „Paskutinė instancija” į Seimą nuvyko su 157 litais, sudėtais į atskirus vokelius su padėkomis Seimo nariams už teisingus balsavimus. „Ir ką jūs manote, į redakciją grįžome tik su dvidešimt penkiais litais!”, – pasakojo „Paskutinės instancijos” vedėja Rūta Grinevičiūtė.

Šiam eksperimentui laida pasiryžo „Transparancy international” paskelbus, kad kova su korupcija Lietuvoje neduoda vaisių. Tačiau labiausiai nuo savo eksperimento nukentėjo pati R. Grinevičiūtė, nes neteko daugiau nei šimto asmeninių litų. „Kas juokingiausia, Seimo nariai labai piktinosi mažomis sumomis – Valentinas Mazuronis, gavęs penkių litų dovaną už teisingą balsavimą, iš karto pamanė, kad tokią sumą galėjo atsiųsti tik nesveikas žmogus”, – pasakojo „Paskutinės instancijos” kūrybinė grupė.

Pastaruoju metu žurnalistinių tyrimų laida „Paskutinė instancija” pradėjo eksperimentų maratoną. Praėjusioje laidoje žurnalistai išsikvietė spynų atidarymo meistrą, kuris, kaip paaiškėjo, buvo pasiryžęs atidaryti svetimas duris. Eksperimentas sulaukė didžiulio atgarsio visuomenėje. „Paskutinę instanciją” žiūrovai užpylė skambučiais skųsdamiesi, kad jie nori keisti savo durų spynas.

Dar viename eksperimente žurnalistai aiškinosi, kodėl per karalienės Elžbietos II vizitą buvo areštuota mergina, kuri stovėjo prie Jungtinės karalystės ambasados apsirengusi meškos kostiumu. „Paskutinė instancija” surengė eksperimentą ir pakartojo piketą. „Paaiškėjo, kad policija suiminėja žmones vadovaudamasi ne įstatymais, o remdamasi savo pačios vadovų išaiškinimais”, – sakė R. Grinevičiūtė.

Eksperimentas Seime – jau šį sekmadienį 19.30 val. „Paskutinėje instancijoje”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.