Tarp PVM grobstytojų teisiamas ir valdininkas

Kauno miesto apylinkės teismas tęsia baudžiamosios bylos nagrinėjimą, kurioje pridėtinės vertės mokesčio (PVM) grobstymu kartu su kitais keturiais teisiamaisiais kaltinamas ir Kauno miesto savivaldybės administracijos Aprūpinimo būstu skyriaus vedėjas Šarūnas Mandravickas.

Pasak Kauno apygardos prokuratūros prokurorės Nijolės Žimkienės, du kaltinamuosius byloje gynė vienas advokatas, tačiau, išsiskyrus teisiamųjų dėstomoms versijoms, vienas gynėjas nebegali jiems atstovauti. Teismas paskelbė savaitės pertrauką, kol vienam įtariamųjų bus surastas asmeninis advokatas.

„Kauno diena” jau rašė, kad 2003-iųjų liepą Š.Mandravickas buvo sulaikytas 48 valandoms, po kurių valdininką teisėsaugininkai paleido iš areštinės už dešimties tūkstančių litų užstatą. Tačiau, nepaisant to, vyriškiui nebuvo panaikinti PVM grobstymo bylą tyrusių pareigūnų pareikšti kaltinimai.

Turėdamas kaltinamojo statusą Š.Mandravickas ir toliau dirba miesto Savivaldybėje, mat prieš įtariamą valdininką negali būti imtasi jokių veiksmų, kol jo kaltės neįrodė teismas. Be to, valdininkas turi teisę toliau eiti užimamas pareigas ir todėl, kad jam pareikšti kaltinimai nesusiję su dabartiniu darbu Savivaldybėje.

Savivaldybės Aprūpinimo būstu skyriaus vedėjui gresiantys kaltinimai susiję su jo darbu Valstybinės žemės ir kito nekilnojamojo turto registro ir kadastro įmonės Kauno filiale. Šioje įstaigoje Š.Mandravickas anksčiau dirbo turto vertintoju.

Kauno apygardos prokuratūros darbuotojai sako, kad Š.Mandravicko vaidmuo PVM grobstymo byloje, kurios iniciatoriai siekė pasisavinti apie pusę milijono litų, nėra pagrindinis.

Prieš trejus metus teisėsaugininkų nemalonę užsitraukęs Š.Mandravickas prieštaringų vertinimų savo atžvilgiu neatsikrato iki šiol. Spalio pradžioje mėginant sujungti Savivaldybės Aprūpinimo būstu ir Gyvenamojo fondo administravimo skyrius, jis sulaukė aktyvios liberalcentristų paramos ir reorganizacija buvo sustabdyta, o užimamas postas išsaugotas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.