Konservatoriai užsipuolė socialliberalų lyderį

Diskusija Seime dėl Juro Abromavičiaus žūties komisijos sudarymo virto Artūro Paulausko praeities narpliojimu

Seime vykstant ginčui tarp socialliberalų ir konservatorių, pagal kieno scenarijų turėtų būti vykdomas parlamentinis tyrimas, Tėvynės sąjungos atstovai vakar savo pozicijas pabandė apginti asmeniškai kontratakuodami Naujosios sąjungos pirmininką A.Paulauską. Galutinį sprendimą dėl komisijos sudarymo parlamentas planuoja priimti ketvirtadienį.

Etikos sargai palankūs socialliberalams

Naujoji sąjunga, inicijavusi parlamentinės komisijos dėl buvusio Valstybės saugumo departamento pareigūno J.Abromavičiaus žūties aplinkybių tyrimo sudarymą, konservatorius kaltina bandymu iš karto sužlugdyti tyrimą, smarkiai išplečiant jo ribas.

Socialliberalai po savo siūlymu yra surinkę 49 parlamentarų parašus. Tuo tarpu konservatoriai siekia, kad kartu su šiuo nusikaltimu būtų tiriami ir kiti didelį rezonansą sukėlę praėjusio dešimtmečio nusikaltimai – geležinkelio tilto per Bražuolės upelį susprogdinimas, Kauno savanorių maištas ir kiti.

Po to, kai Seimas socialliberalų parengtą nutarimo sukurti komisiją projektą nukreipė svarstyti Teisės ir teisėtvarkos komitetui, kad jis būtų papildytas konservatorių pasiūlymais, Naujosios sąjungos frakcija nusprendė kreiptis į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją (EPK).

EPK priėmė komisijos sudarymo iniciatoriams palankų sprendimą, kuriame teigiama, jog tuomet, kai komisijos sudarymui pritaria ne mažiau nei ketvirtadalis Seimo narių, jo nebegalima nukreipti į parlamentinį komitetą. Vis dėlto Seimas, svarstydamas nutarimo projektą, galės jį papildyti konservatorių siūlomais papildomais klausimais tyrėjams.

Piktinosi susiejimu su nusikaltėliais

„Pasiūlymai, praplečiantys tyrimo esmę, paskiriant komisijai tirti pakaunės įvykius, Bražuolės tiltu susprogdinimą, iš tiesų yra noras paskandinti pagrindinę idėją. Jeigu pataisų autorius mano, kad šie įvykiai turėtų būti tiriami, turėtų registruoti kitą projektą dėl komisijos sudarymo šių įvykių tyrimui ir tyrimą atlikti”, – taip apie konservatoriaus Jurgio Razmos parengtus pasiūlymus vakar iš Seimo tribūnos kalbėjo A.Paulauskas.

„Tvirtai laikomės nuostatos, kad būtinai kartu su J.Abromavičiaus žūties tyrimu turi būti tiriami ir kiti plačiai nuskambėję įvykiai, kuriuos ir komisijos iniciatorius A.Paulauskas, ne mes, ne kartą yra siejęs su J.Abromavičiaus veikla. Tai ir protestavusių savanorių akcija, ir Bražuolės tilto, „Lietuvos ryto” pastato sprogdinimai – apie tai ponas A.Paulauskas visai neseniai kalbėjo visuomenei spaudoje”, – atsikirto konservatorė Rasa Juknevičienė.

Parlamentarė taip pat piktinosi, esą A.Paulauskas žiniasklaidoje apkaltino 1993-1996 metų opoziciją sąsajomis su minėtus nusikaltimus įvykdžiusiais asmenimis, „politiniu terorizmu, sprogdinimais ir žudynių organizavimu”.

Priminė premiją

Konservatorius Rimantas Dagys Seimui priminė dešimties metų senumo skandalą, kai Generalinės prokuratūros vadovybė išsidalijo tūkstantines premijas už sulaikytą kontrabandinio benzino krovinį. Tuomet galiojo tvarka, pagal kurią iki 10 proc. sumos, gautos realizavus kontrabandines prekes, galėjo būti skirta tiesiogiai nusikaltimą išaiškinusių pareigūnų premijavimui. A.Paulauskas tuomet buvo generalinio prokuroro pavaduotojas ir kaip prisiminė R.Dagys, gavo 11 tūkst. litų premiją, nors to nusikaltimo pats netyrė.

Vakarykštės diskusijos dėl J.Abromavičiaus žūties tyrimo komisijos sudarymo baigėsi tik tuo, jog Seimas nusprendė prie šio klausimo sugrįžti ketvirtadienį. Iki to laiko frakcijos turėtų pasiūlyti savo kandidatus į komisiją, kurią iš viso sudarys dvylika narių. Tik po to bus sprendžiama, ar pritarti konservatorių pasiūlymui išplėsti komisijos kompetencijos ribas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Konservatoriai užsipuolė socialliberalų lyderį"

  1. nbhuhbj

    paulikai yra visi piderasai ir taip matosi ipac paulikiene

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.