Į „Tigrus” nori net Rusijos ledo ritulininkai

Kaune išugdytos Kauno „Tigrų” jaunių komandos žaidėjus jau dabar vilioja Čekijos, Rusijos, Vokietijos, Latvijos klubai

Kitais metais „Tigrai” švęs 10 metų jubiliejų. Būtent prieš tiek metų LKKA ledo ritulio lektorius Gracijus Girdauskas Kauno ledo arenoje subūrė apie pusantro šimto ledo ritulį norinčių žaisti 1990-1991 metais gimusių vaikų. Ledo ritulininkų skaičius po truputį mažėjo, kol liko per 20 tikrai šiai sporto šakai atsidavusių vaikinų.

1999-aisiais „Tigrai” sužaidė pirmas tarptautines rungtynes su Rygos „Saga”, o dabar mūsų komanda žinoma jau visose ledo ritulio tradicijas puoselėjančiose Europos šalyse. „Tigriukai” per didelius tarptautinius turnyrus laimėjo ne vieną trofėjų, po kiekvienų varžybų galimybėmis įsigyti komandos auklėtinius domisi čekai, slovakai, rusai, vokiečiai, latviai.

Prašosi į komandą

Užpraeitą sezoną „Tigrai” dalyvavo Lenkijos vaikų čempionate, praeitą – Latvijos, o šį kartu su Elektrėnų „Energijos” auklėtiniais kovoja su stipriausiomis Baltarusijos ekipomis atvirame šios šalies jaunimo čempionate.

„Latvijos čempionate rimtai žaisti reikėjo tik su keliomis komandomis, o kitas lengvai triuškindavome, – pasakojo kauniečių vyriausiasis treneris G.Girdauskas. – Baltarusijos čempionate dalyvauja daug stiprių varžovų. Mums žaisti kaimynų pirmenybėse yra labai naudingas. Kol kas rezultatais esame patenkinti, užimame 3-iąją vietą”.

Per sezoną „Tigrai” sužaidžia apie 70 rungtynių. Tačiau Kauno komandą, kaip ir elektrėniškius, vargina Baltarusijos čempionato vykdymo sistema. Mūsų ir kaimynų ekipoms, kad atvyktų vienos pas kitas, reikia gauti vizas, daug kainuoja kelionės, todėl žaidžiama po 4 rungtynes iš eilės. Penktadienį į Lietuvą atvyksta dvi Baltarusijos komandos, viena dvi dienas žaidžia Kaune, kita – Elektrėnuose. Po to sekmadieniais ir pirmadieniais mūsų komandos žaidžia su buvusiais vieni kitų varžovais. Taip pat viskas vyksta, kai mūsų komandos važiuoja į Baltarusiją.

„Tai labai vargina, tačiau kitos išeities nėra, – sakė G.Girdauskas. – Tiesa, baltarusiams pas bus vykti yra net geriau nei į kitus savo šalies miestus, nes jų žaidėjai per keliones į Lietuvą gauna trigubai didesnius dienpinigius – po 35 JAV dolerius. Tokia ten yra tvarka”.

Lietuvių komandą labai aukštai įvertino užsieniečiai. Nutiko net taip, kad į Kauno komandą prašosi žaisti aukšto ledo ritulio lygio šalių sportininkai. „Neseniai buvome Vitebske, jų komandoje žaidžia 5 ledo ritulininkai iš Rusijos, – prisiminė treneris. – Buvo atvykę varžybų žiūrėti jų tėvai. Po rungtynių jie domėjosi galimybe pereiti į mūsų komandą. Gomelyje žaidžia Lietuvos pilietis Andrejus Burakovas, jis su tėvais išvykęs ten iš Lietuvos. A.Burakovas yra gerai sudėtas gynėjas, gali būti, kad jis atvyks žaisti į mūsų komandą”.

Tikimasi profesionalaus

Kiek ilgai gyvuos „Tigrai” – kol kas nežinia. Aišku, kad geriausi komandos žaidėjai išvyks karjeros tęsti į užsienį.

„Dabar yra toks metas, kad žaidėjai, norintys pasiekti daug, privalės porą metų dirbti itin sunkiai, – pasakojo kauniečių treneris. – Tik tie, kurie įdės daugiausiai pastangų, pasieks daug. Manau, 7-8 žaidėjai gali ateityje žaisti paties aukščiausio lygio ledo ritulį – Rusijos, Čekijos čempionatuose. Juos jau dabar kviečia užsienio klubai, tačiau kol kas jie lieka namie, nes reikia baigti mokyklas”.

G.Girdauskas su savo auklėtiniais yra sutaręs, kad visi kartu bus tol, kol vaikinams sueis po 18 metų. Tai įvyks po poros sezonų. Kas bus po to, kol kas nežinia. Tikimasi, kad „Tigrų” pagrindu bus sukurtas profesionalus klubas.

„Norėtųsi, kad Kaunas turėtų profesionalią ledo ritulio komandą, tada vaikai turėtų pavyzdį, – aiškino G.Girdauskas. – O kai yra į ką pasižiūrėti, matai pavyzdį, žinai, ko gali pasiekti, didesnis noras žaisti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.