Albumas, kurį pirmieji išgirdo Deivio kaimynai

Dainininkas Deivis į profesorių Eduardą Kaniavą visada kreipiasi „jūs”, tačiau tvirtina, jog jų santykiai anaiptol nėra labai oficialūs.

„Galime su juo kalbėti apie mergas, galime kartu išgerti alaus…”, – sako klaipėdietis atlikėjas.

Savaitgalį prekyboje pasirodė pirmasis Deivio ir E. Kaniavos albumas „Tu, kuris aukštai”. Tai dueto trejų metų bendradarbiavimo rezultatas, kurio pavadinimui pasirinktas pirmasis kartu sudainuotas kūrinys. Į albumą pateko atlikėjų kartu ir atskirai atliekamos estradinės, liaudies dainos, garsių operų motyvais įrašyti kūriniai, įvairios arijos ir klasikinės kompozicijos. Šiandien duetas išvyksta į albumo pristatymui skirtą turą, kuris finišuos koncertu su LRT lengvosios muzikos orkestru gruodžio 7-ąją Vilniuje.

Deivis ir E. Kaniava susipažino Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Įstojęs studijuoti į šią aukštąją mokyklą, Deivis panoro, kad E. Kaniava mokytų jį vokalo. Tačiau tai nebuvo taip paprasta – pirmiausia profesorius nutarė studentą išbandyti.

„Jis paklojo savo striukę auditorijoje ant grindų, paguldė mane ant nugaros ir liepė dainuoti visą ariją. Padainavau, tada jis padėjo man atsikelti ir pasakė: „Imam…” Žodžiu, patikrino, ar verta su manimi terliotis. O jau po kelių savaičių E. Kaniava papasakojo apie gautą pasiūlymą padainuoti konkurse „Mis Lietuva”. Taip viskas ir prasidėjo”, – prisimena Deivis.

„Leisti albumo mes tikrai neplanavome, kol pastebėjome, kad po koncertų nebeatsiginame klausimų, ar jau turime albumą. Be to, pamažu prisikaupė visai nemažai bendrų kūrinių”, – kalbėjo Deivis, kuris tvirtina, jog jų dueto klausosi įvairiaamžė auditorija: ir septynmečiai, ir septyniasdešimtmečiai.

Beje, albumo pasirodymo prekyboje data – lapkričio 3-ioji – buvo pasirinkta atsižvelgiant į astrologės Palmiros prognozes.

„Šio albumo laukiau turbūt labiau nei visų iki šiol išėjusių. Jis man kainavo labai daug nervų, nes norėjau, kad viskas būtų ypač gerai. Tai nėra tokia muzika, kurią iškart sudainuoji ir išeini. Kiekvieną kūrinį prieš įrašinėdami repetavome maždaug savaitę”, – sako Deivis.

Dalis albumo kūrinių buvo įrašyta Klaipėdoje, Deivio tėvų namuose įrengtoje įrašų studijoje. Dainininkas užuojautos kupinu balsu kalbėjo apie savo kaimynus, kuriems tuo metu teko apsišarvuoti geležine kantrybe.

Nors į gimtąją Klaipėdą sugrįžta dažnai ir sako visada vadinsiąs save klaipėdiečiu, Vilniuje atlikėjas vis giliau įleidžia šaknis. 2008-aisiais Deivis turėtų įsikraustyti į savą būstą naujos statybos daugiaaukštyje pačiame centre.

Butas – ne vienintelis naujas Deivio pirkinys. Atlikėjas įsigijo prabangų dvivietį automobilį „Nissan 350 Z”. Ši juodos spalvos mašina Deiviui bus pargabenta iš Jungtinių Amerikos Valstijų. „Kiek ji kainuoja? Daug, – šypsosi Deivis. – Seniai norėjau šito automobilio, bet, tiesą sakant, nežinau, kur ja važinėsiuosi, nes ir dabartinė mano mašina („Mazda MX-3″) labai jau kenčia nuo pavydžių lietuvių. Tai dureles randu prabrėžtas, tai nuo smūgio šampano buteliu įlenktą stogą.”

Lapkričio mėnesį Deivio laukia net dvidešimt septyni koncertai, labai darbingas atlikėjui bus ir gruodis. Tačiau sausio pabaigoje Deivis yra pasirengęs mesti visus darbus – dvi savaites planuoja praleisti Šri Lankoje ir Maldyvuose.

Po kurio laiko atlikėjas į užsienį gali išvykti ir kaip studentas. Šiuo metu pirmame magistrantūros kurse studijuojantis atlikėjas neatmeta galimybės keliems mėnesiams ištrūkti pasimokyti dainavimo į „La Scala” operą ar kur kitur.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.