J.Kairys varžovus nustelbė skolintu lėktuvu

Lietuvos lakūnas Japonijoje laimėjo FAI pasaulio akrobatinio skraidymo taurės varžybų etapą

Motegyje (Japonija), „Twin Ring” techninių sporto šakų bazėje, surengtame Tarptautinės aeronautikos federacijos (FAI) 2006-2007 metų pasaulio akrobatinio skraidymo taurės etape „Japan Grand Prix” triumfavo Lietuvos lakūnas Jurgis Kairys, didele persvara aplenkęs pagrindinius konkurentus – vokietį Klausą Šrotą ir vengrą Peterį Besenėjų.

J.Kairys, atlikęs kompoziciją pagal Johano Štrauso muziką, pelnė 10230 balų. Antras liko K.Šrotas (9465), trečias – P.Besenėjus (9430). Toliau išsirikiavo rusai Viktoras Čmalis (9235) ir Michailas Mamistovas (9185) bei amerikietis Maikas Mengoldas (8425).

Pilotai varžėsi sudėtingomis sąlygomis – dangus buvo debesuotas, vėjuota. Be to, J.Kairys skrido ne savo konstrukcijos lėktuvu JUKA, o iš japonų pasiskolintu serijiniu „SU-26 MX” ir beveik juo nesitreniravęs, nes į Motegio bazę atvyko tik ketvirtadienį.

„Šiemet Jurgio varžybų ir pasirodymų tarptautinėse aviacijos šventėse tvarkaraštis buvo ypač intensyvus, o su renginio Japonijoje organizatoriais nepavyko tiksliai suderinti lėktuvo JUKA transportavimo grafiko”, – sakė „Kauno dienai” lakūno žmona Birutė.

Pasak B.Kairienės, mūsų lakūnas vakar dar nežinojo, kiek pasaulio taurės etapų bus surengta 2007 metais ir kur jie vyks. Tai turėjo paaiškėti Motegyje.

Pasaulio akrobatinio skraidymo taurę J.Kairys jau yra iškovojęs du kartus – 1999-2000 m. ir 2004-2005 m. sezonais.

Pernai FAI taip pat susumavo 1996-2005 m. „Grand Prix” rezultatus ir paskelbė dešimtmečio laureatus. J.Kairys ir P.Besenėjus pasidalijo pirmąją vietą – jie abu pasaulio taurės etapuose buvo iškovoję po 7 pergales, todėl paskelbti padangių asų asais – „Ace of Aces”.

J.Kairio sportinių trofėjų kolekcijoje yra ir trys pasaulio čempiono titulai, Europos čempiono aukso medalis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.