SEMA: „papiktintos” lempos – dar ne viskas

Kasmetinė paroda SEMA – „golfų” „niauktais” langais ir „papiktintomis” lempomis savininkų svajonė. Tiesa, tokie lankytojai čia nėra svajonė, mat SEMA tampa vis solidesniu renginiu.

Praėjusią savaitę jau 40-ą kartą Las Vege (JAV) įvykusi specializuota automobilių įrangos ir aksesuarų paroda SEMA (Special Equipment Market Association) stebino „tiuninguotų” modelių gausa.

Net didieji gamintojai parodė, kad serijinių automobilių tobulinimas jiems yra svarbus.

Pavyzdžiui, „Volkswagen” čia pristatė sportinio „Golf GTI” modelio, šiemet švenčiančio 30 metų jubiliejų, versiją R. Itin lengvą automobilį varo 2 l 375 AG FSI turbininė jėgainė, leidžianti 100 km/h greitį pasiekti per 4,8 sek.

Tarp modelių, kuriuos palietė tikras, ne tik „niauktų” langų ar „papiktintų” lempų „tiuningas”, – ir „Honda Civic”. „MUGEN Si” vardu papildytas sedanas sukurtas orientuojantis į tuos, kuriems prie širdies – sportinis vairavimo stilius.

„Volvo” į Las Vegą atvežė tris neseniai debiutavusio modelio C30 koncepcines versijas, sukurtas „tiuningo” kompanijų. Vienas šių automobilių, „Evolve C30”, turi net 507 AG motorą.

Vienas svarbiausių „Mitsubishi” eksponatų buvo „Evolander” modelis – „Evolution” ir „Outlander” „mišrūnas” su V6 varikliu, kurio galia nuo 220 „arklių” padidinta iki 300. „Saab” stende blizgėjo visureigio „9-7x Aero” versija, „Subaru” demonstravo visureigio „Forester” sportines versijas „Sports X” ir XT.

O bene didžiausią sensaciją pateikė JAV garsus laidų vedėjas ir ne mažiau garsus automobilininkas Džėjus Leno su „GM Advanced Design” studijos dizaineriais. Tai – „EcoJet” vardą gavęs „konceptas”, slepiantis aviacinį „Honeywell LT-101” variklį, kuris naudojant ne ką nors kita, o biodyzeliną.

Suprantama, SEMA buvo „okupuota” galybės amerikietiškų automobilių, kuriuos ten perdirbinėja visi – nuo rimtų „tiuningo” servisų iki blizgučius mėgstančių negrų reperių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.