Įrengti kempingui rekomenduota parama

Galimybė pajūryje turėti naują keturių žvaigždučių kempingą darosi vis realesnė.

Turizmo projektų atrankos komitetas devyniems šiemet pateiktiems viešojo turizmo infrastruktūros gerinimo projektams, tarp kurių – ir kempingas Giruliuose, rekomendavo skirti per 64,8 mln. Europos Sąjungos lėšų.

Kempingui numatyta skirti 2 mln. 238 tūkst. 608 litų paramą, tačiau galutinį sprendimą dėl jos skyrimo priims ūkio ministras. Dar 395 tūkst. litų prisidėtų uostamiesčio Savivaldybė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Investicijų ir verslo plėtros skyriaus vedėjos Elonos Jurkevičienės, detalusis planas, kuriuo buvo suformuota vieta kempingui Giruliuose, Šlaito gatvėje, buvo patvirtintas 2000-aisiais.

Pagal jį 2,8 ha ploto teritorijoje numatoma pastatyti 15 namelių, įrengti 15 aikštelių vadinamiesiems kemperiams, 20 – palapinėms. Čia taip pat būtų sporto, vaikų žaidimo aikštelės, tualetai, dušai, bendro naudojimo, maisto gaminimo patalpos. Namelius svarstoma žiemą šildyti, kad būtų pratęstas sezonas – norinčiųjų pailsėti prie jūros, paslidinėti atsiranda ir žiemą.

Pasak E. Jurkevičienės, šiuo kempingu orientuojamasi į šiek tiek aukštesnį nei vidutinis lygmenį. „Labai trūksta kempingų, yra tik rajone, o ir esami nelabai atitinka reikalavimus, išskyrus Nidos”, – sakė vedėja.

Anot jos, tokio apgyvendinimo paslaugų nenorintieji įsikurti viešbučiuose teiraujasi gana dažnai.

Nuo ateinančių metų pradžios tikimasi jau pradėti ruoštis įrengti kempingą – pirmiausia bus skelbiamas techninio projekto rengimo konkursas, o lygiagrečiai dar vienas – parinkti rangovui. Paskutinįjį ateinančių metų ketvirtį turėtų prasidėti ir patys įrengimo darbai, o 2008-ųjų vasarą jau tikimasi priimti pirmuosius lankytojus.

Kempingas bus Savivaldybės nuosavybė, o parinkti operatoriui svarstoma skelbti konkursą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.