Dviratininkai sukilo prieš trenerį

Lietuvos vyrų treko rinktinės lyderiai atsisako atstovauti Lietuvai, jei į komandos vyriausiojo trenerio pareigas nebus grąžintas Algirdas Vaitkus

Konfliktas dėl vyrų treko rinktinės kilo po to, kai iš komandos vyriausiojo trenerio pareigų buvo atleistas Algirdas Vaitkus, o jo pareigos atiteko Edmundui Peseckui. Spalio 25 dieną Klaipėdoje per uostamiesčio dviračių sporto atstovų ir miesto sporto vadovų susirinkimą buvo nuspręsta, kad klaipėdiečiai dviratininkai neatstovaus Lietuvos rinktinei, kol į ją nebus sugrąžintas Vaitkus, šiuo metu geriausio šalies dviratininko Tomo Vaitkaus tėvas.

Neatvyko į pačių sušauktą posėdį

Tikėtasi, kad konfliktas bus išspręstas Vilniuje vykusio Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) išplėstinio vykdomojo komiteto posėdžio metu. Į jį susirinko tik 3 nariai iš 11, nors posėdis buvo rengiamas pačios federacijos iniciatyva. Nesant kvorumo nebuvo galimybės priimti jokio sprendimo. Taigi, pasak klaipėdiečių, T.Vaitkus, Gediminas Bagdonas ir kiti Klaipėdoje išugdyti dviratininkai neatvyks į Lietuvos treko rinktinę, kol padėtis nepasikeis. Plento rinktinėje klaipėdiečiai važiuoti neatsisako.

Uostamiesčio atstovai itin nusivylė vykdomojo komiteto narių atsainumu. „Atvažiavome ir išgirdome tuos pačius žodžius: rinktinės treneris bus Peseckas. Bandėme siūlyti kompromisą, norėjome pakviesti visus Lietuvos dviračių sporto trenerius, kad būtų išklausyta ir jų nuomonė. Jie atsisakė, ir mes supratome, kad nebėra apie ką šnekėti, – piktinosi A.Vaitkus. – Federacijos atstovai bandė įtikinti T.Vaitkų ir Bagdoną, kad atstovautų Lietuvai. Jie sutiko, bet tik tuo atveju, jei šalia jų nebus Pesecko. 99 proc. rinktinės narių yra klaipėdiečiai, ir tik Ignas Konovalovas yra iš kito miesto. Mes negalime Klaipėdos dviračių sportui skirtų pinigų patikėti kažkam kitam, kas treniruos rinktinę, bet nieko nepasieks”.

Trenerio intrigos?

LDSF prezidentas Eugenijus Bulavas vakar teigė neketinąs tenkinti klaipėdiečių reikalavimų, esą visas konfliktas kilo tik dėl A.Vaitkaus veiklos.

„A.Vaitkus neleidžia sportininkams važiuoti rinktinėje: arba jis bus treneris, arba niekas nevažiuos. Man gaila jaunų sportininkų, kuriais manipuliuoja treneris. Man susidaro įspūdis, kad jie yra suklaidinti vienpusės informacijos, – tvirtino Bulavas. – Po tokių dalykų galime ir gėdą patirti per olimpines žaidynes, nes visa Pekino žaidynių programa jau parengta. Gal vėliau treneris nutars, kad sportininkų ir į olimpiadą neverta leisti?”

Federacijos prezidentas kol kas nežino, kaip reiks išspręsti konfliktinę situaciją. „Aš pasiūliau sportininkams dar pagalvoti. Be to, negali vienas žmogus vadovauti visai Lietuvai, kad ir koks jis būtų praeityje geras sportininkas ar treneris, – teigė Bulavas. – Ateina laikas, ir nieko nepadarysi. Mes ieškome kompromisų, stengiamės apginti Lietuvos garbę ir sudaryti geras sąlygas sportininkams treniruotis”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.