Ilgaamžis kratosi tabako, alkoholio ir vištienos

„Mano receptas geras – daugiau pasninko”, – paklaustas, kur jo ilgaamžiškumo paslaptis, paaiškina garbingo jubiliejaus – 110 metų – sulaukęs klaipėdietis Antipas Liniovas.

Jo pasveikinti atvykusią uostamiesčio mero pavaduotoją Audrą Daujotienę, Savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėją Audronę Liesytę bei kitus svečius senolis priima švariuose namuose – tvarka rūpinasi kartu gyvenantis sūnus Arsentijus bei aplankyti ateinanti anūkė.

Gyvenimu patenkintas A. Liniovas pasiskundžia tik dėl to, kad jau devynerius metus neišeina į lauką, nors norėtųsi. Senolis pasakoja per visą gyvenimą kratęsis alkoholio – tai jam atrodo didžiausi nuodai, taip pat nerūkęs, o valgęs viską, išskyrus vištieną – mėgstąs mėsą, pieną, daržoves. Ilgaamžis buvęs ir jo tėvas, kuris taip pat nei gėrė, nei rūkė ir gyveno 104 metus.

Senolis jau nebeturi ir draugų – visi, anot jo, guli žemėje. Mirė ir broliai, prieš šešerius metus palaidojo 83 metų sulaukusią žmoną. Kaip pavyko paimti į žmonas tiek jaunesnę? Turėjo žemės, – paaiškina ilgaamžio sūnus.

Po butą jau kelerius metus gyvenantis su širdies stimuliatoriumi senolis pavaikšto, mielai žiūri televizorių, tik sako blogai matantis viena akimi – daug metų dirbęs Celiuliozės ir kartono kombinate, sieros rūgšties ceche, tikriausiai tai ir pakenkę.

A. Liniovas į uostamiestį atkeliavo 1951 metais iš Kauno, tačiau jo gimtinė – Lenkijos miestas Suvalkai. Uostamiestyje ilgaamžis turi anūkų ir proanūkių, su kuriais ir tikėjosi vakar atšvęsti gimtadienį.

Šiuo metu uostamiestyje gyvena 11 per 100 metų perkopusių žmonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.