„Tele2” grupės pajamos Europoje išaugo 13 procentų

„Tele2” grupės pajamos Europoje per tris šių metų ketvirčius išaugo 13 proc. ir pasiekė 4,4 mlrd. EUR. Bendrovės pelnas prieš palūkanas, mokesčius, amortizaciją ir nusidėvėjimą (EBITDA) sudaro 193,2 ml. EUR.

Praėjusį ketvirtį sparčiausiai augo „Tele2” pajamos iš mobiliojo ryšio ir plačiajuosčio interneto paslaugų. Pajamos iš mobiliojo ryšio, lyginant su trečiuoju 2005 m. ketvirčiu, pakilo 32 proc. ir pasiekė 552 mln. EUR. Mobiliojo ryšio vartotojų skaičius išaugo 976 tūkst. – 10 proc. daugiau lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, kai siekė 885 tūkst.

„Tele2” pajamos iš plačiajuosčio interneto ryšio paslaugų išaugo 6 proc. iki 4,8 mln. EUR, o vartotojų skaičius padidėjo 39 tūkst. ir siekia daugiau nei 800 tūkst.

Pajamos iš fiksuotojo telefono ryšio paslaugų teikimo, lyginant su praėjusiu ketvirčiu, sumažėjo 7 proc., o vartotojų skaičius smuko 554 tūkst. Tačiau tuo pat metu šios paslaugos EBITDA išaugo nuo 16,74 mln. EUR iki 67,9 mln. EUR ir sudaro 14 proc. – tai didžiausia EBITDA marža, kurią „Tele2” pasiekė fiksuoto ryšio telefonijoje.

Komentuodamas bendrovės rezultatus, „Tele2” prezidentas ir vykdantysis direktorius Lars-Johan Jarnheimer atkreipė dėmesį į itin sparčiai augančius mobiliojo ryšio paslaugų rodiklius. Pasak jo, tai atspindi ilgalaikę „Tele2” strategiją – koncentruotis pelningiausiose telekomunikacijų srityse.

Kelis metų iš eilės vykdžiusi aktyvią plėtros strategiją „Tele2” peržiūri savo investicijų prioritetus. Bendrovė toliau investuos į perspektyvias mobiliųjų telekomunikacijų rinkas, įskaitant Švediją, Rusiją, Baltijos šalis bei Kroatiją, taip pat stiprins pozicijas plačiajuosčio interneto ryšio rinkose. Tuo pat metu „Tele2” sustabdė fiksuoto telefono ryšio paslaugų plėtrą Baltijos šalyse, Čekijoje, Suomijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje.

J.L.Janrheimer teigimu, ši tendencija išliks ir ateityje – „Tele2” stiprins pozicijas mobiliojo ryšio ir plačiajuosčio interneto rinkose ir pamažu atsisakys fiksuoto telefono ryšio teikimo paslaugų. Bendrovė investuos tose rinkose, kur gali gauti didžiausias pajamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.