„Vilniaus baldai” mažina šių metų pardavimų planą, keičia finansinę prognozę

AB „Vilniaus baldai” valdyba, atsižvelgdama į vykdomą bendrovės gamybos ir valdymo reorganizavimą, pakoregavo anksčiau skelbtą finansinę prognozę 2006 metams. Numatoma, kad šiais metais įmonė parduos produkcijos už 112 mln. litų ir patirs 1,9 mln. litų grynąjį nuostolį. Bendrovės pelnas neatskaičius mokesčių, palūkanų ir nusidėvėjimo (EBITDA) sieks 10,4 mln. litų.

Siekdama įgyvendinti strateginę reorganizaciją per maksimaliai trumpą laiką, bendrovė rugsėjį pristabdė gamybą ir dėl to patiria nuostolių. Šių metų finansiniam rezultatui įtakos turės ir iki gruodžio pabaigos planuojama užbaigti sandėliuojamos produkcijos bei žaliavų atsargų inventorizacija.

„Esame sudėtingų permainų procese, bet jau galime pasidžiaugti pirmaisiais teigiamais poslinkiais, kurie liudija, kad einame teisingu keliu, – sako Nerijus Pacevičius, „Vilniaus baldų” generalinis direktorius. – Spalį, lyginant su rugsėju, gamybos apimtys išaugs daugiau nei 10 proc., o lapkritį planuojame pagaminti produkcijos apie 20 proc. daugiau nei spalį”.

Įmonės vadovas sako, kad, nors gamybos apimtys jau ėmė augti, teigiamą finansinį rezultatą realu pasiekti tik kitų metų pirmąjį ketvirtį.

Rugsėjį, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, parduotos produkcijos apimtys smuktelėjo 16,6 proc. – nuo 10,64 mln. iki 8,87 mln. litų ir bendrovė patyrė 607 tūkst. litų grynojo nuostolio. Per pirmus devynis šių metų mėnesius įmonės nuostoliai siekė 193 tūkst. litų, nors pardavimai, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, išaugo 3,7 proc. – nuo 78,42 mln. iki 81,31 mln. litų.

Liepą buvo skelbta, kad įmonė šiais metais planuoja parduoti produkcijos už 135 mln. litų ir uždirbti 4,2 mln. litų ikimokestinio pelno, o bendrovės EBITDA turėtų siekti 15,8 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.