Neteisėtoms kelionėms moldavai renkasi lietuviškus pasus

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai pasienyje su Latvija sulaikė du moldavus su suklastotais lietuviškais pasais. Šios šalies piliečiai šiemet yra pasieniečių dažniausiai sulaikomi su suklastotais Lietuvos pasais. Pirmadienio popietę Saločių pasienio kontrolės punkte VSAT Šiaulių rinktinės pareigūnai patikrino iš Latvijos lengvuoju automobiliu vykusių dviejų keleivių dokumentus.

Vyras ir moteris dokumentų kontrolę vykdžiusiems pasieniečiams pateikė Lietuvos piliečių pasus. Pateiktuose dokumentuose nustatę tam tikrų klastotės požymių, pasieniečiai keliautojus sulaikė.

Apklausų metu Šiaulių pasieniečiai išsiaiškino, kad įtariamai suklastotais lietuviškais pasais mėgino pasinaudoti du Moldovos piliečiai – 39 – erių metų vyras ir 25 – erių moteris. Jie uždaryti į areštines. Dėl suklastotų dokumentų panaudojimo ir neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Šiaulių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

VSAT duomenimis, pastaruoju metu suklastoti lietuviški pasai tapo itin populiarūs neteisėtai į Lietuvą bandančių patekti arba jau joje nelegaliai esančių Moldovos piliečių tarpe.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 86 asmenis, kurie dokumentų kontrolei pateikė, įtarta, suklastotus ar svetimus kelionės dokumentus. Iš jų daugiausiai buvo sulaikyta moldavų – 28 asmenys. Tokie keliautojai VSAT pareigūnams dažniausiai įkliūva tarptautiniame Vilniaus oro uoste, kur sulaikyta 12 moldavų.

Anksčiau su suklastotais dokumentais daugiausiai įkliūdavo per valstybės sieną vykstančių Lietuvos piliečių, tačiau šiemet tokių sulaikyta 20.

Daugiausiai su suklastotais dokumentais vykstančių keliautojų sulaikoma prie vidinės Europos Sąjungos sienos – pasienyje su Lenkija. Čia dirbantys VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai šiemet sulaikė daugiau kaip trečdalį visame pasienyje įkliuvusių asmenų su suklastotais dokumentais – 31 iš visų 86.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Neteisėtoms kelionėms moldavai renkasi lietuviškus pasus"

  1. Lietuvis

    Nors kas lietuviska populiaru.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.