Šeimyninė tragedija Šlienavoje

Mamos akyse žentas užmušė dukrą

Vakar naktį Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) Neurochirurgijos reanimacijoje mirė pavakarę iš savo namų Šlienavoje komos būsenos atvežta keturiasdešimt vienų metų L.G. Prieš pat mirtį atlikta sudėtinga galvos operacija buvo viskas, ką dar spėjo padaryti už jos gyvybę kovoję medikai. L.G. atvežta labai sunkios būklės.

Tą patį sekmadienio vakarą Kauno rajono policija sulaikė moters sužalojimu įtariamą jos vyrą. Keturiasdešimt ketverių R.G. nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,87 promilės alkoholio.

Kaip vakar dienraščiui pasakojo nužudytosios mama, duktė užmušta tiesiog jos akyse. Girtas vyras įsiuto, kad žmona išdrįso ginti savo mamą nuo jo užgauliojimų.

Tai ir buvo lemtingas pretekstas paleisti į darbą kumščius. Tragedijos priežastis, pasak devintą dešimtį skaičiuojančios pašnekovės, kur kas gilesnė: prieš savaitę grįžęs iš užsienio, tolimųjų reisų vairuotoju dirbantis žentas diena iš dienos gėrė.

Niekuo nuo kitų dienų nesiskyrė ir praėjęs sekmadienis. Visą dieną namuose besitvarkiusi L.G. neiškentė ir papriekaištavo vyrui, kad šis nieko nepadeda. Šį jų pokalbį girdėjusi senolė taip pat prisipažįsta nesusivaldžiusi: pasakiusi savo nuomonę apie žentą, pasitelkusį jį įžeidusį folklorą. Už tai R.G. jai smogė į veidą, beje, ne tik žmonos, bet ir dviejų močiutės sūnų akivaizdoje.

Sumuštosios teigimu, smūgio būta tokio stipraus, kad akiniai prakirto jai nosį. Po šio incidento sūnūs išsivedė žentą laukan pasikalbėti. Po kurio laiko vyrai grįžo ir pareiškė, kad mušeika nori atsiprašyti. Močiutė atrėžė, kad jai to visai nereikia. Pastarajai antrino ir duktė, ir toliau priekaištavusi vyrui, kaip šis elgiasi su jos mama.

Po šių žodžių, anot senolės, atėjo ir dukters eilė. Ir ne pirmą kartą, kaip šiandien teigia nužudytosios motina, akcentuodama, kad visą gyvenimą Žiegždrių psichiatrijos ligoninėje medicinos sesute dirbusi duktė ir namuose turėjo tokį patį ligonį – vyrą, kuris ne tik girtavo, bet ir ją mušė. Tiesa, Girionių policijos nuovados, kurios valdose – Šlienava, pareigūnai dienraštį tikino, kad iki šiol ši šeima jų akiratyje nebuvusi.

Nužudytosios mama iki šiol negali pamiršti, kaip tiesiog jos akyse tą sekmadienio popietę žentas stvėrė dukrą už plaukų ir nutrenkė ant lovos. Po to vėl stvėrė ir tėškė į duris.

Kas buvo po to, kai sunkiai atsikėlusi L.G. parsivedė iš girtumo vos bepastovintį vyrą į kitą namo galą, kuriame jiedu gyveno, belieka tik spėlioti. Manoma, kad vyras ją vėl mušė.

Gulinčią šalia lovos, jau be sąmonės, bet dar kvėpuojančią, apie pusę šešių vakaro ją aptiko giminaičiai. Greitosios nugabenta į KMUK, ji išgyveno vos devynias valandas.

Žmonos nužudymu įtariamas R.G. uždarytas į areštinę. Pasak nužudytosios mamos, velionės suaugusius sūnus šiandien kamuoja dviprasmiški jausmai: skausmas dėl mamos netekties bei nenoras prarasti ir tėvą, jeigu jam teks sėsti į kalėjimą. Pirminiais duomenimis, tą lemtingą šeimai popietę jų namuose nebuvo. Į klausimą, ar jie kada nors gynė tėvo mušamą mamą, senolė neatsakė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.