Prancūziškoji virtuvė pristatyta kosmose

Prancūzų vyriausiasis virėjas Alenas Diukas nusiuntė kosmonautams, dirbantiems tarptautinėse kosmoso stotyse, penkiolika elitinės virtuvės patiekalų, sukurtų specialiai kosmonautams.

Britų laikraštis „The Independent” praneša, kad keturioliktajai ekspedicijai, dirbančiai tarptautinėje kosmoso stotyje, bus suteikta proga paragauti tokių delikatesų kaip kepsnys iš kardžuvės, anties krūtinėlė su kaparių padažu, keptos putpelės su maderos padažu. Garsaus prancūzų virėjo patiekalai nepakeis pagrindinio kosmonautų meniu: jie bus siūlomi šventinėmis dienomis.

Kosminio meniu testavimas vyko 2006 m. balandį dalyvaujant Monako kunigaikščiui Albertui II ir jo palydai, išsiruošusiems į žygį į Šiaurės ašigalį. Europos kosmoso agentūra, Prancūzijos kosmoso tyrimų centras, amerikiečių ir rusų institutai, atsakingi už kosmonautų raciono sudarymą, palankiai įvertino A. Diuko ir jo kolegų darbą.

2005 m. pabaigoje A. Diukas pranešė planuojantis sukurti specialius patiekalus būsimoms ekspedicijoms, kurių dalyviams kosmose teks išbūti tūkstantį ir daugiau parų.

A. Diukas yra vienintelis restoranų savininkas pasaulyje, kurio trys restoranai įvertinti trimis turistų vadovo „Michelin” žvaigždutėmis – aukščiausiais elitinės virtuvės apdovanojimais pasaulyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.