Sporto rūmų trileryje – prancūzų perspėjimas

Kompanijos „Bouygues Batiment International” atstovai iki šiol neinformuoti apie pasikeitusią derybų grupę

Kauno meras Arvydas Garbaravičius pasirašė potvarkį, kuriuo nušalino Savivaldybės administracijos direktorių nuo sprendimų, susijusių su Nemuno saloje planuojamais statyti sporto ir pramogų rūmais. „Šis mero potvarkis prieštarauja įstatymams, todėl artimiausiu metu reikalausime, kad jis būtų sustabdytas”, – teigė Vyriausybės atstovas Kauno apskrityje Vasilijus Popovas.

Vakar darbą turėjo pradėti Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta naujoji derybų grupė, tačiau, „Kauno dienos” žiniomis, kol kas dirba ir senieji derybininkai.

Reakcija gali būti griežta

Prancūzijos kompanijos „Bouygues Batiment International” atstovas Edmundas Alekna vakar „Kauno dienai” patvirtino, kad iš Savivaldybės negavo oficialiai patvirtintos informacijos apie pasikeitusią derybų grupę.

„Keisti derybų grupę baigiamojoje fazėje – abejotinas sprendimas. Iki lapkričio 9-osios žadame parafuoti pagrindines koncesijos sutarties projekto nuostatas. Nesuprantama, kodėl dabar keičiami derybininkai. Kai tai bus patvirtinta oficialiai, reaguosime ir gali būti, jog stipriai”, – teigė E.Alekna.

Praėjusią savaitę Lietuvoje viešėjęs Prancūzijos kompanijos vienas vadovų Žakas Pletjė taip pat užsiminė, kad nerimą kelia Kaune prasidėję politiniai žaidimai.

„Iš tiesų, jeigu jie nepasibaigs ir pradėtas darbas nebus tęsiamas, prancūzai gali atsitraukti”, – sakė E.Alekna.

Užuominų faktais nepagrindžia

Kauno mero A.Garbaravičiaus potvarkyje teigiama, kad Savivaldybės administracijos direktorius A.Keserauskas nušalinamas, kad būtų išvengta galimo viešųjų ir privačių interesų konflikto.

„Nenoriu nieko komentuoti. Man svarbiausia, kad būtų baigti darbai. Domina rezultatas – sporto rūmai turi būti pastatyti. Derybų grupė jau pajudėjo finišo link ir staiga kažkas viską bando pakeisti. Tokios ambicijos man nesuprantamos”, – teigė A.Garbaravičius.

„Pradedu daug ko nesuprasti. Dabar prabilta apie kažkokį mistišką privačių ir viešųjų interesų konfliktą. Gal ir saloje man kažkas priklauso? Kol kas dar negavau oficialaus atsakymo iš Vyriausybės atstovo, tačiau kilo įtarimų, ar meras turėjo teisę mane nušalinti”, – sakė Savivaldybės administracijos direktorius.

Atsitraukti neketina

Kauno meras vakar nebuvo linkęs sureikšminti fakto, kad jo potvarkis prieštarauja įstatymams ir bus sustabdytas.

„Kai gausiu oficialų patvirtinimą, tada ir žiūrėsime, ką toliau daryti. Ieškosime kitų būdų, kaip gelbėti situaciją. Dvejus metus man buvo prikaišiojama, kad sporto rūmų projektas vilkinamas. Dabar, kai jau matyti realūs rezultatai, tikrai neleisiu, jog šis projektas būtų žlugdomas”, – tvirtino A.Garbaravičius.

Paklaustas, ar dar ilgai tęsis bendravimas su Savivaldybės administracijos direktoriumi per spaudą, meras nuo tiesaus atsakymo išsisuko.

„Susėsim ir pasikalbėsim. Jokio asmeniško priešiškumo nėra”, – tikino miesto vadovas.

Žada kovoti teisinėmis priemonėmis

Praėjusią savaitę A.Keserauskas pasirašė prieštaringai vertinamą įsakymą ir suformavo naująją derybų grupę. Iškart pasigirdo kalbų, kad sporto rūmų projektas bus vilkinamas. „Nieko panašaus ir net nežinau, kodėl tokios kalbos atsirado. Savivaldybės administracija rengiasi paspartinti šį projektą ir politikams turime pateikti išsamią informaciją. Negalima kaltinti užbėgant įvykiams už akių”, – tikino Savivaldybės administracijos direktorius.

Pastaruoju metu tarp jo ir Kauno liberalcentristų juntama atvira konfrontacija. Spaudoje išspausdinta nemažai viešų pareiškimų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.