ULEB taurė: pergalės nori ir vilniečiai, ir serbai

Vilniaus „Lietuvos rytas” šiandien namie maču su Vršaco „Hemofarm” pradeda kovas 2006-2007 metų ULEB taurės turnyre

Sostinės klubas mačo su serbais išvakarėse surengė oficialų komandos pristatymą. Jame dalyvavo visi atsinaujinusios ekipos treneriai ir žaidėjai bei klubo generalinis direktorius Jonas Vainauskas. Anot pastarojo, „Lietuvos rytas” šį sezoną sieks maksimalių tikslų: laimėti Lietuvos (LKL) ir Baltijos (SEB BBL) krepšinio lygų varžybas bei iškovoti ULEB ir Lietuvos krepšinio federacijos taures.

„Keturiuose turnyruose sieksime galutinės pergalės. Žinoma, gali ir nepavykti, tačiau sieksime maksimumo. Tikslai ambicingi. Turime viską tokiems tikslams pasiekti. Komanda kovos per kiekvieną mačą, – sakė Vainauskas. – Patekti į ULEB taurės turnyro ketvirtfinalį būtų vidutiniškas rezultatas, o vieta pusfinalyje – geras rezultatas. Tačiau galvojame apie taurę, norime vėl ją iškovoti, nors padaryti tą antrą kartą per trejus metus yra labai sunki užduotis”.

Dėl banguoto žaidimo nesijaudina

Kovą su visais priešininkais žadėjo ir naujas „Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Sharonas Druckeris. „Mano filosofija yra tokia, kad rengiamės kiekvienoms rungtynėms paeiliui. Nesvarbu, ar žaidžiame LKL, SEB BBL, ar ULEB taurės turnyro rungtynes, ar su silpnesniu, ar su stipresniu varžovu. Nusiteikiame per kiekvieną mačą kovoti iš visų jėgų”, – sakė vilniečių strategas.

„Lietuvos rytas” LKL ir SEB BBL pirmenybėse kol kas rungtyniauja banguotai. Didžiuliu skirtumu buvo sutriuškinti Kauno „Atletas” ir keletas kitų Lietuvos ekipų, bet sunkiai išvykoje įveikti „Šiauliai”, Estijoje tik po pratęsimo palaužtas Tartu „Rock”, o Latvijoje net pralaimėta „ASK Rigai”. Tačiau nenuspėjamą komandos žaidimą Druckeris aiškina labai paprastai ir apie ne pačią geriausią komandos sportinę formą kalba taip: „Tai yra krepšinis. Vieną dieną žaidi geriau, kitą – prasčiau. Viską lemia taktika ir varžovai. Visada žaisti gerai yra labai sunku”.

Šiuo metu „Lietuvos ryte” yra 13 žaidėjų. Klubo vadovas pažadėjo, kad vėliausiai penktadienį jų sumažės iki reikalingų 12-os. Vilniaus ekipą dar prieš savaitgalį turėtų palikti Darius Pakamanis arba latvis Janis Blūmas.

Trys pirmų mūšių dalyviai

Prieš šios dienos mačą su „Hemofarm” Vilniaus ekipos nariai yra ramiai nusiteikę. „Mačui su Vršaco ekipa pradėjome rengtis po sekmadienio rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu”. „Hemofarm” yra stipri komanda, kaip ir visos kitos mūsų grupėje. Rungtynėms gerai pasirengsime”, – Deuckeris nenorėjo atskleisti pasirengimo subtilybių.

ULEB taurės turnyro A grupėje su „Lietuvos rytu” ir „Hemofarm” varžysis Atėnų AEK (Graikija), Las Palmo „Gran Canaria” (Ispanija), Nansi „Sluc” (Prancūzija) ir Bambergo „Brose Baskets” (Vokietija) krepšininkai.

Druckeris pažįsta pergalių ULEB taurės varžybose skonį. 2003-2004 metų turnyro ketvirtfinalyje jo vadovaujamas Jeruzalės „Hapoel Migdal” įveikė tuomet Kęstučio Kemzūros treniruotą „Lietuvos rytą” (79:72 – Jeruzalėje ir 80:81 – Vilniuje) ir vėliau iškovojo taurę.

Šiandien bus trečia „Hemofarm” ir Vilniaus „Lietuvos ryto” akistata. 2003 metų kovo 25 dieną būtent Vršaco ekipa užkirto vilniečiams kelią į FIBA Europos čempionų taurės turnyro ketvirtfinalį. Serbai per antrojo etapo B grupės rungtynes „Lietuvos rytą” namie 2003 metų vasario 25 dieną nugalėjo 76:65, o vėliau per lemiamą dvikovą minimaliu skirtumu 71:70 šventė pergalę ir Vilniuje. „Lietuvos ryto” komandoje tuos mačus turi prisiminti du krepšininkai – Andrius Šležas ir Tomas Delininkaitis. Šležas žaidė su „Hemofarm” per abu mačus. Vršace jis taškų nepelnė, o Vilniuje prie savo komandos sąskaitos pridėjo 10 taškų. Delininkaitis 2003-iųjų pavasarį dar rungtyniavo Klaipėdos „Neptūne”, tačiau kartu su Sauliumi Kuzminsku iš „Šiaulių” buvo pakviestas į „Lietuvos rytą” žaisti lemiamo FIBA Europos čempionų taurės antrojo etapo mačo su serbais. Per mačą Vilniuje gynėjas pelnė 8 taškus.

Iš 2003-iųjų „Hemofarm” komandoje liko tik 37 metų veteranas 205 cm ūgio puolėjas Milenko Topičius. Per pirmuosius mačus su „Lietuvos rytu” jis atitinkamai pelnė 9 ir 11 taškų. Vilniuje veteranas sugebėjo atkovoti 11 atšokusių kamuolių. Su „Hemofarm” 2003-iaisiais lankėsi ir vėliau NBA naujokų biržoje pirmas pašauktas Vršaco ekipos auklėtinis Darko Miličičius. Mačą su vilniečiais Vršace Miličičius praleido dėl traumos, o Lietuvoje per 14 minučių pelnė 10 taškų.

Atvyksta po pralaimėjimo

„Hemofarm” į Vilnių atvyko ne itin geros nuotaikos. Po 5 pergalių iš eilės Adrijos lygoje Vršaco ekipa netikėtai 70:72 pralaimėjo kukliam Domžalės „Helios”. Per tas rungtynes „Hemofarm” sugebėjo per 5 minutes panaikinti 20 taškų deficitą, bet pergalės išplėšti tiesiog nespėjo. Adrijos lygoje per 7 mačus Vršaco komanda iškovojo 5 pergales ir tarp 13 komandų dabar užima 4-ąją vietą. Prieš tai „Hemofarm” gana tvirtai nugalėjo Eurolygoje rungtyniaujančias Zagrebo „Ciboną” (86:72) ir išvykoje – Liublianos „Union Olimpiją” (73:68). Tik per pirmąjį turą komanda turėjo pripažinti Belgrado „Partizan” pranašumą 49:80. „Hemofarm” lyderiai yra gynėjas slovėnas Nebojša Joksimočius (10 taškų per rungtynes), Topičius (9,4), gynėjas Miljanas Rakičius (8,6) ir puolėjas kroatas Predragas Šuputas (8,4).

Į Vilnių „Hemofarm” išvyko be įžaidėjo Branko Jereminovo, jo pase tiesiog pritrūko vietos vizai. Jį pakeitė jaunas gynėjas Nemanja Arnautovičius.

Vis dėlto į Lietuvą serbai atvyko kupini ambicijų. „Esame nusiteikę labai ryžtingai ir ketiname pratęsti pergalių seriją, kuri netikėtai nutrūko per mačą su „Helios”, – dar prieš kelionę į Vilnių ryžtą demonstravo „Hemofarm” vyriausiasis treneris Miroslavas Nikoličius.

„Mums puikiai sekasi Adrijos lygoje, pavyko nustebinti varžovus žaidžiant jų aikštėse, todėl darysime viską, kad nugalėtume ir Vilniuje”, – žadėjo Rakičius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.