Autobusų stoties perkėlimas pakvipo teismu

Dvi įmonės į teismą padavė Panevėžio autobusų parką, nepanorusį joms patikėti autobusų stoties iškėlimo iš miesto centro. Panevėžio autobusų parko vadovas tokį potencialių investuotojų žingsnį vadina cinizmo pavyzdžiu.

Panevėžio autobusų parkas paskelbė jau trečią autobusų stoties iškėlimo konkursą. Pirmas konkursas, turėjęs vykti liepos mėnesį, neįvyko, nes neatsirado norinčiųjų jame dalyvauti. Antras konkursas vyko rugsėjo mėnesį, tada sulaukta vienintelio dalyvio – Panevėžio statybos tresto įmonių konsorciumo, susijungusio su Baltijos investicijų grupe. Tačiau konkurso rengėjų netenkino šių verslininkų sąlygos, ir jie nusprendė nepriimti jų pasiūlymo. Todėl paskelbtas trečias konkursas, pasiūlymų laukiama iki lapkričio 24 dienos.

Investicijos – 130 milijonų

Konkurse dalyvavusi Baltijos investicijų grupė ir Panevėžio statybos tresto įmonių konsorciumas į autobusų stoties perkėlimą siūlė investuoti 130 mln. litų. Stotis iš Savanorių aikštės būtų perkelta į dabartinę Panevėžio autobusų parko teritoriją, ribojamą Ramygalos ir Beržų gatvių. Iš miesto centro iškėlus autobusų stotį, vietoj jos būtų pastatytas centras, kuriame įsikurtų biurai, maitinimo ir smulkios prekybos įstaigos. Po jais būtų įrengta požeminė automobilių aikštelė.

Naujoje vietoje būtų pastatyta ne tik autobusų stotis, autobusų parkas, bet ir prekybos centras. Stočiai ir autobusų parko pastatams pastatyti investuotojai buvo numatę skirti 60 mln. litų, o centro statybai miesto centre – 70 mln. litų. Atsisakymą priimti šias investicijas konkurse dalyvavusios bendrovės pavadino nemotyvuotu, neturinčiu argumentų. Dėl to Baltijos investicijų grupė ir Panevėžio statybos centro įmonių konsorciumas kreipėsi į teismą su prašymu Panevėžio autobusų parkui pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones, neleisti skelbti trečio konkurso ir priimtinais pripažinti per antrą konkursą pateiktus siūlymus.

Grasinimo nebijo

„Mums reikia, kad investuotojai pastatytų naują stotį, naują autobusų parką, administracinį pastatą, degalų kolonėlę bei automobilių plovyklą. Visiškai aišku, kad už 70 mln. litų, kuriuos jie yra numatę skirti naujos autobusų stoties statybai, viso to jie nepadarys. Todėl ir nepriėmėme pasiūlymo”, – LŽ teigė Panevėžio autobusų parko direktorius Rimantas Petukauskas, vadovaujantis konkurso komisijai.

Pasak jo, organizuojant konkursą buvo numatyta viena sąlygų: jeigu konkurso dalyvio siūlymas yra nepriimtinas užsakovui, galima jo atsisakyti, – taigi taip ir buvo pasielgta.

„Kas dalyvavo konkurse, sužinojau tik dabar, kai mums imta grasinti teismu. Šį grasinimą vertinu kaip klasikinį cinizmo pavyzdį. Neabejoju, kad Baltijos investicijų grupė ir Panevėžio statybos tresto įmonių konsorciumas buvo pasirengę pusvelčiui nupirkti aukso vertę turinčią žemę Panevėžio centre, joje pastatyti paprasčiausią prekybos centrą, jį parduoti ir užsidirbti sau milijonų. Tikėtina, kad pasirūpinti ir nauja autobusų stotimi jiems būtų pritrūkę pinigų. Džiaugiuosi, kad sugebėjome atsilaikyti prieš tokį įžūlumą”, – teigė Petukauskas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.