Iškeldins gyventojus

Netrukus iš uosto rezervinės teritorijos bus pradėti iškeldinti gyventojai.

Daugelį metų miestas menkai rūpinosi tomis teritorijomis, jas laikė laikinomis. Uostas jų negalėjo perimti, nes trukdė gyventojai.

Tik po Premjero Gedimino Kirkilo apsilankymo Klaipėdoje spalio pradžioje Vyriausybė leido Uosto direkcijai mokėti pinigus už namus, kuriuos teks griauti.

Iš viso teritorijoje tarp Sulupės, Minijos, Senosios Smiltelės ir Nemuno gatvių esančiuose namuose yra 74 butai.

Iš jų 69 priklauso savivaldybei. Bendras plotas – per 3 600 kvadratinių metrų.

Vakar savivaldybės ir Uosto direkcijos atstovai susitarė šiemet iškeldinti Nemuno g. 147 ir Rusnės g. 13 gyventojus. Čia yra bendras 308 kvadratinių metrų plotas.

Išsikelti gyventojus ragins savivaldybės tarnautojai, o nauji butai bus perkami už Uosto direkcijos pinigus. Vyriausybė yra patvirtinusi tvarką ir normatyvus, kaip kompensuojama iškeldinant gyventojus.

Dėl savivaldybės butuose gyvenančių žmonių iškeldinimo gali kilti problemų. Seniai suvokę, kad iš uosto rezervinių teritorijų bus iškeldinti, gyventojai butuose galėjo įregistruoti daug giminaičių. Iškeldinant turi būti įvertintas kiekvienas registruotas asmuo.

Todėl gali atsitikti ir taip, kad kai kurie iš prastokų butų išsikels į erdvias patalpas.

Didelę kainą gali užprašyti ir tų penkių privačių butų savininkai.

Turtui uosto rezervinėje zonoje išpirkti ir nugriauti Uosto direkcija šiemet buvo numačiusi tris milijonus litų. Vienas milijonas jau išleistas buvusio banko pastatui Nemuno g. 32 išpirkti.

Uosto direkcija šiemet savivaldybei žada sumokėti ir už uosto rezervinėje teritorijoje Nemuno g. 167 esantį sudegusį namą. Jame buvo 9 butai. Šeimos po gaisro buvo apgyvendintos savivaldybės rezerviniuose plotuose. Uosto direkcija už sudegusį namą gali mokėti tik pagal dabartinę jo vertę.

Kaip teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto generalinis direktorius Sigitas Dobilinskas, rezervinėms uosto teritorijoms tvarkyti kitais metais taip pat bus skirti trys milijonai litų.

Dar šiemet ketinama suderinti kitų metų gyventojų iškeldinimo grafiką.

Meras Rimantas Taraškevičius pageidavo, kad kai kuriuos pastatus Uosto direkcija leistų parduoti uosto krovos kompanijoms. „Klaipėdos Smeltės” bendrovė yra pareiškusi norą pirkti Nemuno gatvėje buvusį mokyklos pastatą.

Teritorijos, iš kurių iškeldinami gyventojai, reikalingos uosto geležinkelio atšakoms tiesti.

Taip pat numatyta rekonstruoti ir uosto reikšmėms pritaikyti Nemuno gatvę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.