Lapkričio 2 dieną prasideda ketvirtoji „Išsipildymo akcija”

Lapkričio 2 dieną TV3 eteryje startuoja Kalėdų tradicija tapęs jau ketvirtasis ir didžiausias Lietuvoje paramos projektas „Išsipildymo akcija”, kurį organizuoja žiūrimiausia šalies televizija TV3 ir didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas.

Per trejus „Išsipildymo akcijos” metus geros valios žmonės ir verslo visuomenė suaukojo per 5,5 milijonus litų globos namuose augančių vaikų gyvenimo, sveikatos ir mokymosi sąlygoms gerinti, vaikų svajonėms įgyvendinti: pirmaisiais akcijos metais – 4000 tėvų paliktų vaikų iš 58 globos namų suaukota 938 814,51 litai, antraisiais – 6515 vaikų iš 100 globos namų suaukota 1 851 865,21 litai (įskaitant ir 2003-ųjų akcijos likutį 23 441,06 Lt.), trečiaisiais – 6727 vaikams iš 118 globos namų geros valios žmonės suaukojo net 2 739 590,33 litus (įskaitant ir 2004-ųjų akcijos likutį 33 081,71 Lt).

2003-ųjų „Išsipildymo akcijos” tikslas buvo vaikų svajonių išpildymas, 2004-ųjų – globos namų auklėtinių buities, gyvenimo sąlygų gerinimas, 2005-ųjų – globos namuose augančių vaikučių talentų ugdymas ir sveikatos paslaugų gerinimas globos namuose.

„O šiųmetė akcija skirta silpniausiems ir pažeidžiamiausiems globos namų auklėtiniams – ligoniukams, kuriems padėję šiandien mes iš esmės galime nulemti jų gyvenimą. Žinau, kad nėra vaistų nuo ligos, kurios negali išgydyti meilė, tačiau pabandyti reikia, – 2006-ųjų „Išsipildymo akcijos” tikslą pristato akcijos globėja N. Marčėnaitė. – Geriausias vilties pavyzdys – ligoniukas Ernestas, kuris nuo kūdikystės buvo „beviltiškas”, „nurašytas” vaikas, ir galvojome, kad tikrai niekas jo neįvaikins ir iš kūdikių namų dėl sunkios fizinės negalios jam teks keliauti į senelių pensioną. Labai protingas, įdomus, šviesus ir mylintis vaikas… Su globos namų vadove net kūrėme planus, kad gal jį galėtų paimti vienuoliai, jis taptų raštininku, kad tik ne į senelių namus. Ir stebuklas įvyko – po galybės operacijų, užsispyrimo, Ernestas jau pradeda valdyti kūnelį ir šiandien turi savo namus, tėvelius, turi tikrą jį mylinčią šeimą.”

Vienu svarbiausių „Išsipildymo akcijos” tikslų šiemet, kaip ir trejus metus iki šiol, išlieka ir įsivaikinimo populiarinimas bei skatinimas Lietuvoje.

Šiemet geros valios žmonių ir verslo visuomenės „Išsipildymo akcijai” suaukotos lėšos bus skiriamos globos namų ligoniukams: valstybės nekompensuojamiems arba tik iš dalies kompensuojamiems vaistams pirkti, operacijoms atlikti, jų reabilitacijai, medicininei įrangai ir kitoms reikmėms. Dėl globos namuose augančių ligoniukų sveikatos „Išsipildymo akcijos” rengėjus konsultuos garsiausių šalies medikų konsiliumas, globos namuose dirbantys gydytojai: VUVL direktoriaus pavaduotoja medicinai Olga Zimanaitė, Ortopedinio skyriaus vedėjas dr. Kęstutis Saniukas, ortopedas traumatologas gyd. Vidas Misevičius, plastikos chirurgas dr. Darius Radzevičius, neonatalogijos klinikos neišnešiotų naujagimių skyriaus vedėja gydytoja neonatologė Albina Našliūnienė, traumatologijos skyriaus vedėjas dr. J. Vencius ir kiti.
„Dalyvauti šiųmetėje akcijoje oficialiais laiškais jau pakviesti visi iki šiol akcijoje dalyvavę vaikų globos namai. Tų, kurie tik šiemet nusprendė prisijungti, dalyvio anketos laukia TV3 interneto svetainėje adresu www.tv3.lt”, – praneša „Išsipildymo akcijos” projekto vadovė Inga Šalkauskaitė.

Kasdienės „Išsipildymo akcijos” laidelės bus rodomos TV3 televizijos 18.45 val. Žiniose nuo lapkričio 2 dienos.
Didysis kasmetinis „Išsipildymo akcijos” paramos koncertas, į kurį sukviečiami visų akcijoje dalyvaujančių globos namų vaikai, šiemet vyks gruodžio 22 dieną Vilniuje, „Siemens” arenoje. Šiai vaikams skirtai Kalėdinei šventei surengti SEB Vilniaus bankas trečius metus iš eilės skiria tikslinę 250 000 litų paramą.
Aukoti akcijai šiemet geros valios žmonės gali telefonu trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt) ir 1891 (auka 5 Lt), perkant akcijos paramos apyrankes, kurios šiemet bus oranžinės spalvos ir „Maxima” prekybos centruose pasirodys lapkričio pradžioje, pervedant pinigus į specialią sąskaitą banke (sąskaitos numeris SEB Vilniaus banke LT89 7044 0600 0385 2791, banko kodas 70440) ir aplankant vaikučius globos namuose atvirų durų dieną – gruodžio 9-ąją. Tai dar viena „Išsipildymo akcijos” inicijuojama tradicija.

Visi ryšio operatoriai – Omnitel, Tele2, Bitė GSM, Teo ir Mediafonas – ir šiemet atsisakė administravimo mokesčio už akcijos žinutes ir skambučius, tad visi suaukoti pinigai atiteks vaikams iš globos namų.
„Išsipildymo akcijos” lėšas šiemet, kaip trejus metus iki šiol, administruos labdaros fondas „Vienybė”, stebės audito kompanija „KPMG Lietuva”.
Lapkričio 4 dieną TV3 televizija rodys specialų 4 val. trukmės – 13.40 val. – 17.40 val. – praėjusių „Išsipildymo akcijos” paramos koncertų maratoną „Išsipildymo akcija”. Praėjusius metus prisimenant…”. Tai bus puiki proga prisiminti, kiek daug geros valios žmonės jau nuveikė per trejus akcijos metus, įžanga į ketvirtąją „Išsipildymo akciją” ir viena pirmųjų galimybių paaukoti šiųmetei akcijai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.