Festivalio tema – istorinis paveldas ir gamta

Klasikinės muzikos festivalio „Alternatyva” žiūrovai šiais metais bus kviečiami į koncertus ir Klaipėdoje, ir Vilniuje. Vėliau renginio geografija dar labiau plėsis.

Lapkričio 3-14 dienomis Klaipėdoje ir Vilniuje penktą kartą vyks alternatyvus klasikinės muzikos festivalis „Alternatyva 2006 – Gamta”. Jo rengėjai, kaip ir ankstesniais metais, siekia suteikti visuomenei galimybę išgirsti pačią kokybiškiausią muziką, atliekamą pasaulinio garso muzikos virtuozų. Visus renginius turėtų vienyti viena tema – istorinis paveldas ir gamta.

Nori kuo daugiau aprėpti

Dauguma festivalio koncertų vyks Klaipėdoje, tačiau uostamiesčio gyventojai ne vieninteliai galės klausytis puikios muzikos ir išvysti daugybę įspūdingų pasirodymų. „Alternatyvos” rengėjai puoselėja tokią mintį: kaip senojoje legendoje garsas apie Vilnių pasklido po Europos šalis, taip garsas apie šį festivalį ir jo propaguojamas idėjas turėtų pasklisti ir po šiandieninę Europą. Todėl penktojo festivalio organizatoriai siekia aprėpti kuo daugiau miestų ir valstybių: susidomėjusieji pirmais Lietuvoje vykstančiais „Alternatyvos” renginiais ir juose skambančia pasaulinio garso muzikos virtuozų atliekama muzika vėliau tai galės pamatyti ir išgirsti kituose miestuose – Rygoje, Taline, Stokholme, Helsinkyje.

Skirtingų muzikos žanrų kūriniai tuo pat metu skambės įvairiose erdvėse: klasika – filharmonijų ir koncertų salėse, skirtose kamerinei ir simfoninei muzikai, o rokas, folkrokas, populiarioji muzika – uždarose patalpose, pritaikytose judesio ir šokio laisvei.

Netikėtumas – filmo premjera

Festivalis garsėja pateikiamos muzikos ir atlikėjų įvairove, turtingu repertuaru, kokybe bei kūrybiškumu. Į „Alternatyvą” kviečiami ypač garsūs, tarptautinį pripažinimą pelnę muzikai. Juos kruopščiai atrenka festivalio rengėjai ir pasaulinio lygio muzikos ekspertai. Per penkerius metus „Alternatyvos” publika girdėjo daug geros muzikos ir matė begalę puikių atlikėjų iš įvairių šalių: JAV, Prancūzijos, Vokietijos, Rusijos, Švedijos, Dramblio Kaulo Kranto, Siera Leonės, Egipto, Gvadelupos, Martinikos, Kubos, Gruzijos, Suomijos, Rumunijos, Azerbaidžano, Armėnijos, Indijos, Didžiosios Britanijos ir kt. Renginys pritraukia daugybę skirtingų tautų ir kultūrų žmonių.

Šiais metais per festivalį pamatysime ir išgirsime atlikėjus iš Lietuvos, Švedijos, Graikijos, Senegalo, Norvegijos, Kanados, Meksikos, Prancūzijos, JAV, Armėnijos. Skambės pasaulio tautų, klasikinė muzika, džiazas, folkrokas. Bus šokami įvairūs liaudies šokiai. Prieš koncertus žiūrovai turės galimybę pasigrožėti Lietuvos dailininkų darbais.

Viena festivalio staigmenų – dokumentinio filmo apie pasaulinio lygio muzikantą maestro Raimondą Katilių premjera.

Rėmėjų dėka „Alternatyva” suteikia unikalią galimybę už simbolinę kainą išgirsti ir išvysti pasaulinio garso atlikėjų pasirodymus, susipažinti su klasikine ir šiuolaikine muzika. Kaip teigia festivalio rengėjas Martynas Švėgžda von Bekkeris, kiekvienas išgirs ir atras ką nors sau.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.