Kaip namus padaryti šiltesnius

Artėjant žiemai vienas geriausių būdų išsaugoti namuose šilumą – įsistatyti naują plastikinį langą, tačiau šį malonumą gali sau leisti ne visi.

Kaip apšiltinti senus langus?

Langų sandarumui visų geriausia naudoti specialiai langams sandarinti pagamintus intarpus iš izoliacinės medžiagos penopoliuretano. Jų galima įsigyti ūkinių prekių parduotuvėse. Patogiausia naudoti tuos, kurie jau paruošti klijuoti. Beje, taip pat galima panaudoti paprastą drabužių džiaustymo 5-7 mm diametro virvę.

Sandarinimo juosteles klijuokite pagal lango ir balkono durų rėmų perimetrą taip, kad jie netrukdytų gerai visais skląsčiais uždaryti langą ar duris. Naudojant prisiklijuojančią poroloninę virvelę tereikia nuplėšti apsauginę popieriaus juostelę nuo klijais sutepto paviršiaus ir ją priklijuoti.

Suporuotus (varžtais prisukamus) langus galima patikimai apšiltinti iš kreidos (2 dalys), tapetų klijų arba miltų (1 dalis) ir vandens pasigaminta pasta. Masės konsistencija turi gautis kaip koldūnams. Visus tarpus tarp sąvarų užtepkite šia pasta, o atėjus pavasariui pakaks atverti langą ir užtepimas sutrupės.

Jei per žiemą jūs nesiruošiate atverti lango, jį galima apšiltinti vata ir popieriaus juostelėmis. Vata suapvalintu peilio galu sukemšama į plyšius, o po to tapetų ar miltų klijais priklijuojama popieriaus juosta. Silikatinių klijų naudoti nepatariama, nes per neatsargumą galima sugadinti stiklą. Vietoje vatos galima naudoti laikraščius ir jais užkamšyti plyšius, o vietoj popieriaus – audinio skiautes, įmirkytas praskiestame piene. Tai nesugadins dažų ir nebus problemų nuplaunant klijus.

Nepamirškite patikrinti, ar visi langų stiklai gerai įstatyti ir užglaistyti langų glaistu. Jei kur glaistas sutrūkinėjęs ar nukritęs, tai šilumos nuostoliai neišvengiami. Nerekomenduojama naudoti langų glaistą, kurio konsistencija panaši į plastilino ir kuri parduodama ūkinių prekių parduotuvėse, nes netyčia ja ištepus stiklą ar rėmus, bus labai sunku nuplauti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.