Gražiai gyventi neuždrausi (2)

Rūpintis tik savais reikalais ir nekišti nosies į svetimus visuomet buvo laikoma geru tonu. Bet juk taip smalsu pažvelgti pro kaimynų tvoros tarpelį, ypač jeigu tie kaimynai – pramogų verslo arba sporto žvaigždės…

Pomėgis

Ketrina Zeta-Džouns ir Maiklas Daglas, sujungę savo kapitalus, „kainuoja” 120 milijonų svarų sterlingų, o jiems irgi leidžia netaupyti perkant būstus. Nuo pat vestuvių 2000 metais pora drauge su savo vaikais Dilanu ir Keris daugumą laiko praleidžia Bermuduose, nepaisant to, kad ten jiems kol kas niekas nepriklauso. Užtat jie nusipirko baltą vilą Maljorkoje. Matyt, tam laikui, kai Daglas asistavo savo būsimajai žmonai, atminti. Didieji apartamentai Manhetene jiems atstoja laikiną prieglaudą, kai šeima užmeta akį į Didžiojo obuolio širdį, Kalifornijos valdos – per vasaros atostogas, o Aspenas (Kolorade) – per žiemos.

Elegantiška nesuskaičiuojamų namų šeimininkė prisipažino: „Mes kolekcionuojame namus taip, kaip kiti kolekcionuoja meno kūrinius. Mes žavimės architektūra, ir mums patinka skirtumai tarp Niujorko ir Bermudų, skirtingas Kanados ir Ispanijos grožis. Tai tarsi pomėgis. Mes nevažinėjame rolsroisais, aš ir mano vyras viso labo turime po savo pežo. Tačiau mes perkame namus. Kas čia blogo?”

Kad neatitrūktų nuo savo velsietiškų šaknų, Ketrina visai neseniai nusižiūrėjo dar vieną perliuką į kolekciją – penkių kambarių namuką, stovintį ant skardžio krašto jos gimtajame Mumblese, Velse. Vaikystės nostalgija aktorei atsieis 2 mln. svarų sterlingų.

Vindzoro šešėlyje

Netgi mūsų pasaulyje egzistuoja žmonės, perkantys namus ne tiek sau, kiek kitiems. Štai, pavyzdžiui, Eltono Džono valdos Woodside, senųjų Vindzoro rūmų Berkšire šešėlyje, kaip magnetas traukia visus šou verslo nelaimėlius. Sakoma, jog kai tik ką nors ištinka bėda, asmeninio ar profesinio pobūdžio, visi iškart traukia čionai, mat kito tokio taikaus ir tykaus kampelio nerasi visose Britų salose. 37 akrai idealiai prižiūrimos žemės ir didžiulį Eduardo stiliaus namą Eltonas įsigijo 1975 metais už… 400 tūkstančių svarų sterlingų. Sakoma, jog dabar šios valdos vertos 7 milijonų. Teritorijoje yra vienos geriausių Jungtinės Karalystės arklidžių, teniso kortai, garažai 36 mašinoms, Romos stiliaus sodas ir dirbtinis ežeras.

Be britiškojo namo, seras Džonas dar turi ir vilą Castel Mont-Alban Nicoje. Už ją dainininkas 1996 m. paklojo 5 milijonus svarų sterlingų. Viloje niekada nebūna tuščia, mat tenai, kaip ir į britiškąjį Eltono namą, suplaukia visi, kuriems reikia pailsėti nuo triukšmingo pasaulio. 2000 m. balandį Eltonas ir jo gyvenimo partneris nusipirko vieno kambario butuką Venecijoje už 1,24 mln. svarų sterlingų. Iš viso nekilnojamajam turtui seras Džonas išleido 9,6 mln. svarų sterlingų. Turint galvoje visą jo turtą – 120 mln., – tai ne tiek jau ir daug.

Teks dalintis

Skyrybos – subtilus ir nemalonus dalykas. Ir nemalonus pirmiausiai dėl turto dalybų. Polo Makartnio nekilnojamasis turtas tuoj ims mažėti, kadangi dalis jo atiteks buvusiai žmonai Hizer. Nuo išsiskyrimo momento seras Polas, kurio nuosavybė vertinama 825 mln., gyvena šeimos valdose Peasmarsh Farm, Rytų Sasekse. Rezidencijos su nuosavu malūnu jau seniai niekas nevertino, bet manoma, kad ji kainuotų ne mažiau nei 40 mln. funtų. Didžiulė žemės teritorija daro ją atvirą paparacams, tačiau tai jos gyventojų nejaudina.

Buvęs „bitlas” dažnokai lankosi savo rančoje Arizonoje, o ji labai paslėpta nuo smalsių akių. Rančą muzikantas įsigijo už 3 mln. dar kartu su pirmąja misis Makartni – Linda. Seras Polas pasakojo: „Ši vieta mano širdyje ypatinga. Ji man primena laimingą gyvenimą su žmona, čia ji praleido ir paskutines savo dienas”.

Į likusį nekilnojamąjį sero Makartnio turtą įeina 19 milijonų vetės namas Londone, St. John Wood rajone, taip pat 4 milijonų vertės valdos Wycliffe Hall Darhamo grafystėje, taip pat 3 milijonų vertės namas su baseinu ir įrašų studija Beverli Hilse.

Papildydami tai, ką jau turi, Polas ir Hizer ne taip seniai už 3 mln. nusipirko namą ant jūros kranto Houve, Sasekse, kur dabar ir gyvena nepaguodžiamoji Hizer Milz.

„Bekhingemų rūmai”

Bekhemų pora, „įvertinta” 78 mln. svarų sterlingų, gyvena išties karališkai. Jų šeimyninis lizdelis, kurį iškart po įsigijimo 1999 m. vietiniai aštrialiežuviai pakrikštijo „Bekhingemų rūmais”, kainavo 2,5 mln. Šiandien žemė ir namas vertinami jau 7 mln. svarų sterlingų.

Kai tik 2003 metais Madrido „Realas” išmokėjo Deividui 25 milijonus eurų, Bekhemų šeima nusipirko namą Ispanijoje. Kalbama, jog Viktorija su Deividu paklojo 6 mln. už vilą vos tik žvilgtelėję į ją. O misis Bekhem išleido dar 350 tūkst. tam, kad viduje viską įrengtų pagal fengšui principus. Pavadino vilą kukliai, bet skoningai – Casa Beckham.

Pirkiniu patenkinta šeimininkė pareiškė, kad jiedu su Deividu net neįsivaizdavo geresnio daikto nei ši vila. Čia gera jiems ir vaikams, Ispanijos sostinė prasideda iškart už galinės tvoros, o nuosava futbolo aikštė padės berniukams tapti jei ne puikiais futbolininkais, tai bent jau fiziškai sveikais žmonėmis.

„Man patinka priiminėti svečius, o tokia didelė valda leidžia pasikviesti tiek draugų, kiek tik norisi. Be to, aš visada svajojau apie jaukų, šeimynišką ir šiltą namą. Dabar mano svajonė išsipildė”, – sako Viktorija.

Beje, kitaip nei jos draugė Madona, ponia Bekhem nelaiko Anglijos savo namais. „Man pikta, kai kas nors pareiškia, kad aš nemyliu Ispanijos. Man patinka čia gyventi ir aš Ispaniją laikau savo namais”, – sako ji.

Savo trečiąjį namą Bekhemai įsigijo atsižvelgę į draugo Eltono Džono patarimą. 19 a. namą Cote d’Azur Prancūzijos pietuose jie nusipirko 2003 m. už 1,4 mln., tačiau neseni įvykiai, rodantys, jog name šeimininkauja vaiduokliai, išsigandusią šeimą privertė paskelbti apie namo pardavimą.

Brangus tvartas

Rokeris Ozis Osbornas ir jo žmona Šaron nusipirko namą netoli Džerards Kross Bakingemšyro grafystėje 2004 lapkritį. Nelaimei, pernai namas atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre, kai naktį į namą pro langą įlindo plėšikas ir pavogė brangenybių, kurių vertė – 2 mln. svarų sterlingų.

Šiuo metu Ozis parduoda savo valdas Los Andžele, kur buvo filmuojamos garsiosios „Ozbornų šeimynėlės” serijos. Ozbornai už namą prašo nei daug, nei mažai – 6,5 mln., nepaisant to, kad šeimininkas vadina jį pačiu brangiausiu tvartu Beverli Hilse. Galbūt jis turi galvoje daugybę šunų, gyvenančių name? „Nuo tada, kai susituokėme su Šaron, per 23 metus nusipirkome ir pardavėme 27 namus. Aš visąlaik saviškių prašau – na, leiskite nors dažams po remonto nudžiūti, tik tada parduokime naujai suremontuotą namą!” Ozbornai aiškina, jog vaikai – Žakas, Keli ir Emi – užaugo ir paliko lizdą, todėl dabar jiems reikia labai didelio namo, kad tilptų armija naminių keturkojų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.