Šio šeštadienio nugalėtoja – Montigailė

Madrido ir Barselonos 2007 metų pavasario-vasaros madų savaitėje beveik nebuvo vietos minimalizmui. „Masyvūs, didžiuliai kaklo papuošalai, sagės, apyrankės, diržai ir skaros… Visko turi būti daug”, – sako naujausias madų tendencijas Ispanijoje stebėjusi dizainerė bei juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

Ispanijos juvelyrų asociacijai priklausanti klaipėdietė madų savaitėje lankėsi ne tik kaip žiūrovė. Ten buvo pristatyti du jos juvelyrikos darbai iš kolekcijos „Sparnai”: sagė (sidabras, auksas, deimantai ir ametistas) bei trijų dalių žiedas (auksas).

Buvo metas, kai aukso ir sidabro papuošalus derinusios moterys galėjo būti apkaltintos neskoningumu. O dabar puoštis, pavyzdžiui, sidabro auskarais ir tuo pat metu nešioti aukso žiedus – madinga.

„Aksesuarai ir papuošalai gali tarpusavyje „pjautis”, – sako J. Karčiauskaitė-Lago. – Tačiau kad ir kokie skirtingi būtų, jie turi pasižymėti panašia stilistika.”

Madinga eklektika, asimetrija, natūralumas ir prabanga. Ant vienos rankos pirštų galima mūvėti plonytį, vos matomą žiedelį, o ant kitos rankos – jau labai didelį žiedą. Žiedai gali būti išardomi į penkias skirtingas dalis: tas pats papuošalas gali papuošti ir vieną, ir visus penkis pirštus.

Vienas auskaras gali būti didelis, o kitas – mažas. Tačiau nemadingas vadinamasis trikampis, kai puošiamasi to paties komplekto auskarais ir pakabučiu.

Vėl madingi baltieji metalai: titanas, baltasis auksas, sidabras ir jų kombinacijos. Taip pat – raudonasis auksas, dar vadinamas rusiškuoju, kuris Lietuvoje labai populiarus. Raudonasis auksas gali būti derinamas su geltonuoju.

„Dar labai madinga baltų ir juodų deimantų kombinacija. Buvo labai įdomi Carolinos Herreros kolekcija, kurioje auksas derinamas su rankų darbo popieriumi – jis labai standus ir gali būti kietas kaip medis. Madų savaitėje buvo daug prabangos, net sagoms skiriama daug dėmesio – jos taip pat jau gaminamos iš aukso”, – pasakojo J. Karčiauskaitė-Lago.

Madingas ne tik medis, bet ir kitos natūralios medžiagos. Drąsiai galima puoštis visų atspalvių gintaru. Ypač – konjako spalvos. Tuo metu sintetiniams akmenims – pavyzdžiui, cirkoniui – madų olimpe vietos nebelieka.

Dar vienas J. Karčiauskaitės-Lago pastebėjimas iš ispaniškosios madų savaitės: į moters garderobą veržiasi įvairūs vyriški akcentai – sąsagos, kaklaryšių segtukai ir smeigės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Šio šeštadienio nugalėtoja – Montigailė"

  1. ghnjg

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.