„Nomedos” laidai pradėjus tyrimą iš vaistinių dingo pavojų gyvybei keliantys maisto papildai

Ar pasitikite vaistinėmis? TV3 pokalbių laidos „Nomeda” kūrėjai atskleidė skandalingą kriminalą: šalies vaistinėse pardavinėjami Lietuvos Respublikos mitybos centre neįregistruoti kiniški ,,maisto papildai” Li Da, kuriuose, kaip praneša Medicinos ir Sveikatos produktų reguliavimo tarnyba (MHRA) Didžiojoje Britanijoje ir kitų ES šalių sveikatos apsaugos tarnybos, gali būti psichiką veikiančių, vėžį ir kitus sveikatos sutrikimus sukeliančių medžiagų, subitramino bei narkotikų.
Filmavimo metu „Nomedos” kūrybinė komanda susisiekė su Lietuvos mitybos centro atstove Faktinės mitybos skyriaus vedėja Roma Bartkevičiūte. Ji paviešino paradoksalų dalyką – ,,maisto papildų” Li Da, kuriuos viena „Nomedos” redaktorių dar filmavimo išvakarėse nusipirko vaistinėje, registracija yra sustabdyta šių metų liepą dėl nukentėjusių vartotojų skundų ir neaiškios šio preparato sudėties. Vokietijoje, Belgijoje ir kitose ES šalyse taip pat buvo užfiksuoti itin pavojingi sveikatos sutrikimai, sukelti šio kiniško preparato.
Paklausta, kodėl toks gaminys, kurio sudėtis nepatikima, iš viso buvo registruotas, atstovė paaiškinti negalėjo. Laidoje „Nomeda”, kurią TV3 televizija rodys pirmadienį, spalio 30 dieną, 17.40 val., kalbės šios produkcijos aukos ir medikai, susidūrę su nukentėjusiais pacientais, bandę išsiaiškinti šių piliulių „stebuklingo” veikimo paslaptį. Kinijoje gaminamos kapsulės Lietuvoje tarp antsvorio bėdą turinčių žmonių greitai išpopuliarėjo dėl poveikio – per savaitę, nesilaikant jokių dietų ir nesportuojant, įmanoma numesti net aštuonis kilogramus. Šias kapsules geriant visiškai nesinori valgyti.
Laidoje kalbėjęs medikas ir dietologė pastebėjo tendenciją: nemažai sulieknėti norinčių žmonių pastaruoju metu kreipiasi į kardiologijos skyrių dėl širdies sutrikimų, priepuolių, infarktų, padidėjusio kraujospūdžio ir kitų sveikatai pavojingų sutrikimų. Buvo net keletas mįslingų mirčių atvejų. Pasirodo, pacientų ligų ir mirties istorijas sieja itin populiaraus Lietuvoje, legaliai vaistinėse pardavinėjamo neteisėto maisto papildo Li Da vartojimas.
Iš simptomų, kuriuos jaučia Li Da vartotojai, laidos svečias, šeimos gydytojas Renatas Dainius įtaria, kad papilduose yra ir efedrino – narkotinės medžiagos.
Gali būti, kad kaip tik dėl šių papildų garsiausia Lietuvos sportinių šokių šokėja Edita Daniūtė pateko į dopingo skandalą. Pasak jos atstovų, Edita vartojo kiniškus papildus, kurie padeda numesti svorį. Jos organizme rastas draudžiamas stimuliantas sibutraminas, kuris, kaip įtariama, yra viena pagrindinių sudedamųjų kiniško papildo Li Da dalių.
,,Nomedos” laidai pradėjus gvildenti šį skandalą, per naktį iš vaistinių dingo visi Li Da ,,maisto papildai” .
Daugiau apie šį skandalą sužinosite pirmadienį, spalio 30 dieną, 17.40 laidoje „Nomeda” per TV3!

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , .

1 atsiliepimas į "„Nomedos” laidai pradėjus tyrimą iš vaistinių dingo pavojų gyvybei keliantys maisto papildai"

  1. Karolina

    Ziurejau nomedoa laida…Neseniai suzinojau,kad mano drauge sugalvojo jas isigyti…Visaip bandziau ja ikalbeti,kad ju nepirktu,kad negadintu savo sveikatos del situ vaistu..bet jos nuomone nepasikeite…Pasake tik tiek,kad pagalvos… 😥 Padekite man ja ikalbeti ir kuo greiciau…867298579 mano tel.nr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.