Pilnėjantis rajono biudžetas patyrė ir nuostolių

Kontrolierė nustatė, kad Savivaldybei nenaudinga sutartis su „Ūkio banku”

Vakar Kauno rajono savivaldybė patvirtino patikslintą šių metų biudžetą, kuris yra 135 mln. 506 tūkst. litų.

Rado galimybę padidinti algas

Rajono savivaldybės Taryba šių metų kovą patvirtino 130,656 mln. litų biudžetą. Rugsėjį jis buvo padidintas dar beveik 5 mln. litų. Biudžeto ir finansų skyriaus vedėjas Giedrius Grigalius sakė, kad dabar biudžeto dydis nesikeičia.

„Tačiau Vyriausybė priėmė nutarimą, kad nuo spalio 1 dienos įsigaliojo aukštesni koeficientai švietimo įstaigų techninio personalo darbuotojams. Administracija atliko analizę ir rado, kad daug etatų buvo neužpildyta, dėl to sutaupyta lėšų darbo užmokesčio fonde. Nuspręsta nuo spalio 1 dienos kelti atlyginimus ir švietimo įstaigoms skirti tas sutaupytas lėšas. Apie 700 tūkst. litų kaip tik užteks trims mėnesiams”, – sakė G.Grigalius.

Bankui sumokėjo už 6 metus į priekį

Opozicijoje esančios konservatorių frakcijos seniūnė Nijolė Kliučienė atkreipė dėmesį, kad Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba nustatė, jog 2006 metų biudžetui turėjo reikšmės 2005 metais pasirašyta sutartis su „Ūkio banku”.

„Kauno diena” jau rašė, kad Kauno rajono savivaldybės vadovai nuo Tarybos narių stengėsi nuslėpti susitarimą su „Ūkio banku”. Savivaldybė įsipareigojo bankui iš anksto sumokėti 496 tūkstančius litų už paslaugas, kurios bus suteiktos per šešerius metus. Administracija sutartį pasirašė be Tarybos narių žinios ir nepaskelbusi viešojo pirkimo konkurso. Sutartyje nurodoma, kad už trylika įvairių bankinių paslaugų Savivaldybė įsipareigoja bankui mokėti po 6900 litų per mėnesį.

„Ūkio bankas” vasarį ir gegužę jau nusirašė apie 500 tūkst. litų už sutarties vykdymo laikotarpį iki 2012 metų. Jeigu sutartis būtų nutraukta, tie pinigai nebūtų grąžinami. Mano įsitikinimu, tie, kurie pasirašė tokią sutartį, turėtų už tai atsakyti. Savivaldybei padaryta pusės milijono litų žala”, – teigė N.Kliučienė.

Kontrolierė Vida Marta Kruopienė įvertino visas administracijos su bankais pasirašytas sutartis. Ji nurodė, kad sutartis su „Ūkio banku” dėl bankinių paslaugų teikimo Savivaldybei nenaudinga, o sutarties vykdymui skirtos lėšos (496800 Lt) 2006 metų biudžete nenumatytos, Taryba apie jas nebuvo informuota. „Tai labai pablogins 2006 m. Savivaldybės finansinę padėtį”, – konstatuojama kontrolierės išvadose.

Ataskaita vėlavo

N.Kliučienė taip pat pažymėjo, kad pavėluotai pateikta praėjusių metų biudžeto vykdymo ataskaita. „Tai pažeidimas. Ataskaita turėjo būti pateikta iki birželio mėnesio. Mums sakė, kad taip atsitiko dėl valdžių keitimosi. Tačiau finansų skyriui tai neturėtų daryti įtakos”, – mano N.Kliučienė.

Anot G.Grigaliaus, ataskaita vėlavo dėl pasikeitimų administracijoje ir mero aplinkoje. „Buvo tam tikro nesusikalbėjimo tarp administracijos ir mero institucijos. Tai pamoka ateičiai”, – sakė jis.

Praėjusių metų biudžetas buvo truputį daugiau kaip 102 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.