Tvirtovė ant Didžiulio ežero kranto

Beveik dvejus metus statytas restoranas „Tvirtovė” jau keturis mėnesius kviečia lankytojus užsukti, paragauti autentiškų patiekalų, pailsėti ir pasigrožėti nuostabiais vaizdas, atsiveriančiais pro jo langus

Važiuojant iš sostinės Kauno link šalia nepakartojamo Didžiulio ežero su plaukiojančiomis salomis įsikūrusi viduramžių stiliaus tvirtovė, kitaip dar vadinama „Tvirtovė prie Didžiulio”.

Sena svajonė išsipildė

Statinio šeimininkas Juozas Kelminskas sako, kad šioje vietoje įkurti restoraną buvo sena jo svajonė. „Apie tai, jog šiame gamtos kampelyje reikia ką nors pastatyti, mąsčiau jau nuo vaikystės. Prabėgo daug metų, kol svajonė pagaliau išsipildė. Nors restoranas faktiškai baigtas įrengti, tam tikri darbai dar tebevyksta. Tiesiog noriu, kad viskas būtų iki galo sustyguota, kad svečiai, užsukę papietauti, jaustųsi šiltai, jaukiai ir patogiai”, – kalbėjo „Tvirtovės prie Didžiulio” šeimininkas J.Kelminskas.

Restoranas, įsikūręs vos už keliolikos kilometrų nuo Vilniaus miesto centro, ne veltui vadinamas tvirtove. Mat užsukęs į vidų išties jautiesi patekęs tarsi į viduramžius menančią pilį.

Ieškojo naujovių

Restorano vidų ir išorę puošia tvirtos sienos, interjerą paįvairina autoriniai kalvystės darbai, o kiekviena atskira erdvė vilioja vis naujomis detalėmis. Vienoje salėje atrodo, lyg svečiuotumeisi viduramžių pilies rūsyje, kitoje lankytojų ramybę saugo šarvuotas riteris.

1600 kvadratinių metrų tvirtovės patalpos jau įrengtos. Šiuo metu kai kurie statybos ir apdailos darbai dar vyksta aplink esančioje teritorijoje. Restorano šeimininkas viską planuoja itin kruopščiai, nes tvirtai tiki, jog tik nuoširdus darbas duos norimų rezultatų. „Gerai apgalvoju, kaip tas ar anas atrodys realybėje. Nenoriu kičo, pabodusių architektūrinių ar stiliaus sprendimų, kurių ir taip gausu kituose restoranuose. Tvirtovės interjerą kūriau pats, žinoma, prieš tai šiek tiek pasikonsultavęs su specialistais. Mėgstu natūralias medžiagas – medį, akmenį, geležį. Būtent jos ir sukuria jaukų bei autentišką tvirtovės vaizdą”, – įsitikinęs J.Kelminskas.

Siūlys pasigauti žuvį

Šeimininkas itin daug dėmesio skiria teritorijai sutvarkyti. Neseniai užsėjo naują pievelę, lauko terasoje pastatė medinius baldus, aplinką papuošė kalvystės darbais, o pastato eksterjerą – įvairaus dydžio akmenimis.

Restorano lankytojai plaukiojančias Didžiulio ežero salas gali stebėti iš lauko kavinės. Be to, artimiausiu metu šalia tvirtovės bus įrengta virtuvė, todėl terasoje sėdintys svečiai matys, kaip ant grotelių kepami gardūs patiekalai. J.Kelminskas tvirtina, kad kitąmet restorano lankytojai greta esančiame tvenkinyje galės patys pasigauti žuvį ir čia pat ją išsikepti.

Maistas, pramogos ir nakvynė

Kol bus ruošiamas maistas, nenuobodžiaus ir mažieji tvirtovės svečiai. Jie galės dūkti lauke įrengtoje vaikų žaidimo aikštelėje. Pramogų čia ras ir suaugusieji. Restorano patalpose yra salė, kurioje galima pažaisti stalo tenisą arba rusišką biliardą. Beje, netolimoje ateityje tvirtovės lankytojams dar bus siūloma išsikaitinti ir pirtyje.

Iškilmingomis progomis svečiai gali užsisakyti gana retą pramogą Lietuvoje – šūvį iš patrankos – ir taip originaliai paminėti garbingą jubiliejų, sutuoktuves ar šiaip maloniai nustebinti susirinkusiuosius. Jai lankytojai pageidauja, dangų nušviečia ir šventinę nuotaiką paįvairina fejerverkų lietus.

Ieškantieji ramybės ar poilsio tvirtovėje gali ir pernakvoti – čia įrengti jaukūs gyvenamieji svečių kambariai.

J.Kelminsko teigimu, restoranas jau turi nuolatinių lankytojų, kurie giria čia gaminamą maistą. O jo pasirinkimas iš tiesų didelis. „Tvirtovės prie Didžiulio” šeimininkas siūlo paragauti žuvų, mėsos patiekalų, kurie ruošiami svečiams matant. Be tradicinių lietuviškų, europietiškų patiekalų, restorane gaminami ir kaukazietiški valgiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Tvirtovė ant Didžiulio ežero kranto"

  1. virginija

    nuostabi vieta ir pgoga pagaliau pamatyti naujus stebuklus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.