Fondas perėjo federacijos žinion

Per pasaulio vyrų krepšinio čempionatą ir po jo garsiai aptarinėtas ir kritikuotas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondas nuo šiol bus pavaldus tik Lietuvos krepšinio federacijai

Vilniuje įvykusiame Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rėmimo fondo (LVKRRF) dalininkų susirinkime vakar po ilgų diskusijų buvo nuspręsta, jog nuo šiol LVKRRF bus pavaldus tik Lietuvos krepšinio federacijai (LKF). Keturi LVKRRF dalininkai iš penkių – Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), AB „Alita”, Lietuvos krepšinio lyga ir Šabtajus von Kalmanovičius – išstojo iš fondo dalininkų. Dabar vienintele LVKRRF dalininke liko LKF.

Posėdyje buvo išklausyta fondo direktoriaus Algimanto Pavilonio parengta fondo veiklos 2006 metų sausio-rugsėjo mėnesiais ataskaita, be to, departamento revizorės atlikta valstybės lėšų panaudojimo ataskaita. Posėdžio dalyviai priėmė sprendimą atlikti papildomą trejų pastarųjų metų finansinės fondo veiklos auditą, o KKSD generalinio direktoriaus Algirdo Raslano įsakymu – per vieną mėnesį ištaisyti rastus pažeidimus.

Posėdžio dalyviai nusprendė, kad 1994 metais rengti fondo įstatai jau neatitinka dabartinių įstatymų ir situacijos, todėl įpareigojo LKF iki gruodžio 8 dienos parengti naują fondo įstatų redakciją.

„LKF ir anksčiau turėjo įtaką LVKRRF veiklai, tačiau dabar bus paprasčiau. Dabar norint priimti sprendimus nebereikės kviesti visų penkių steigėjų. Tai padaryti buvo gana sudėtinga. Manau, dabar bus geriau – sporto klausimus spręs sporto žmonės”, – sakė LVKRRF vadovu liekantis Pavilonis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.