Vagys atskleidė Seimo nario požiūrį į šalies įstatymus

Seimo nario Petro Gražulio automobilį Klaipėdoje pavogti bandę vagys atskleidė parlamentaro požiūrį į šalies įstatymus.

Paaiškėjo, kad prabangų BMW X5 P. Gražulis yra įregistravęs ne Lietuvoje, o kaimyninėje Latvijoje, idant susigrąžintų pridėtinės vertės mokestį.

Anksčiau tokia lengvata buvo taikoma ir Lietuvoje, tačiau Lietuvos Respublikos Seimas, kuriame dabar dirba ir P. Gražulis, prieš keletą metų ją panaikino.

Beje, 2002 metų kovo 5 dieną priimant naujos redakcijos Pridėtinės vertės mokesčio įstatymą, P. Gražulis buvo vienas iš 67 parlamentarų, balsavusių už.

Vagys išsilakstė

Apie pasikėsinimą pavogti P. Gražulio BMW X5 vakar, apie 5 valandą ryto, uostamiesčio policininkams pranešė įtartinus asmenis šalia prabangios mašinos pastebėjęs klaipėdietis.

Į Baltijos prospekto 103-ojo namo kiemą, kur stovėjo 2005 metais pagamintas BMW, atvykę pareigūnai išgąsdino įtariamuosius – du jų krapštėsi prie mašinos, vienas saugojo, – ir jie paspruko.

Apžiūrėję automobilį, policininkai nustatė, jog vagys buvo spėję išlaužti vairuotojo durelių bei variklio paleidimo spyneles, neutralizuoti signalizaciją.

Kadangi BMW X5 valstybiniai numeriai – latviški, jo savininko iš karto nustatyti nepavyko. Tiesa, policijos pareigūnai mašinos salone rado Klaipėdos rajone į Seimą išrinkto P. Gražulio vizitinių kortelių, bet parlamentaras ilgai nekėlė telefono ragelio.

Po kelių valandų P. Gražulis pats atėjo prie mašinos. Jis patvirtino, kad automobilis jo, ir netrukus pasirūpino, kad BMW būtų nugabentas į Vilnių.

Balsavo už

P. Gražulis žurnalistams prisipažino už mašinvagių nužiūrėtą BMW X5 sumokėjęs apie 60 tūkstančių eurų (apie 207 tūkst. litų). O dėl to, kad įregistravo ją ne Lietuvoje, o Latvijoje, susigrąžino pridėtinės vertės mokestį – apie 9 tūkst. eurų (31 tūkst. litų).

„Nėra čia ko slėpti – registravau per Latvijos įmonę, kad susigrąžinčiau pridėtinės vertės mokestį. Anksčiau tai buvo galima padaryti ir Lietuvoje. O dabar – nebe. Todėl mūsų šalyje ir yra vienas seniausių Europoje automobilių parkas bei įvyksta daugybę skaudžių avarijų”, – žurnalistams sakė P. Gražulis.

Nors pats parlamentaras tikina nematąs savo elgesyje nieko bloga, „Vakarų ekspresas” išsiaiškino, kad Seime priimant įstatymą, pagal kurį PVM lengvata įsigyjant automobilius Lietuvoje buvo panaikinta, P. Gražulis balsavo už.

„Tokiu elgesiu jis įstatymų nepažeidžia, tačiau Seimo narys turi būti aukščiau to. Jis negali ieškoti įstatymuose spragų”, – sakė Seimo etikos ir procedūrų komisijos narys Algimantas Salamakinas, sugėdinęs kolegą, jog negalima apgaudinėti valstybės siekiant sau naudos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vagys atskleidė Seimo nario požiūrį į šalies įstatymus"

  1. ted

    moralas kaip pas krylova; savomarskiniai arciau kuno 😀 😛 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.