Dar didesnė mados, stiliaus ir moters verslo šventė

Kitą penktadienį Kauno ekspozicijų centre Aušros gatvėje prasidės 4-oji specializuota paroda „Moters pasaulis 2006”

Palyginti su pirmąja paroda, šiemet „Moters pasaulio” rengėjai gali pasidžiaugti padvigubėjusiu dalyvių skaičiumi. Nors dauguma dalyvių yra iš Kauno apskrities, per 30 proc. jų – vilniečiai. Taip pat dalyvaus kelios įmonės iš Latvijos, Estijos, Vokietijos.

Kauniečiai jau puikiai žino, ko galima tikėtis iš šios gausaus būrio lankytojų sulaukiančios parodos. Joje jau tradiciškai ne tik eksponuojama, bet ir prekiaujama kosmetika, parfumerija, higienos, buitinės technikos ir chemijos gaminiais, drabužiais, papuošalais, namų apyvokos reikmenimis. Šiemet bus ir odos bei kailio drabužių. Ketinama pristatyti ir kailinių kepurių kolekciją, kurią sukūrė apatinių drabužių dizainu pagarsėjusi Jurgita Stakauskaitė.

Prieš išsirengiant į parodą, verta pastudijuoti kiekvienos dienos programą, nes ji gerokai skirsis. Šeštadienį parodos lankytojams bus pademonstruota net devyniolika dizainerių kolekcijų, o sekmadienį vyks daug renginių vaikams. Pirmąją parodos dieną bus surengti šeši seminarai, du iš jų bus skirti mados ir stiliaus klausimams. Vieną jų rengs Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros darbuotojos, pristatysiančios 2007/2008 metų mados tendencijas, o kitą – kaunietė dizainerė Liubovė Čaplikienė, pakviesianti diskutuoti apie madą ir stilių.

Dizainerė Eglė Modzeliauskienė, kurios vardas neabejotinai pažįstamas šokėjams, savo stende ketina pristatyti Anglijos firmos gaminius, skirtus šokiams, bei savo sukurtą kolekciją iš lino.

Bendrovė „Kaivida” žada supažindinti su rūbų papuošalais, nuo klijuojamų akučių iki puošnių žiogelių. Bus pristatyta naujovė Lietuvoje – kristalų aplikatorius, kuriuo drabužius galima nusagstyti klijuojamomis kristalų akelėmis.

Vakar parodos rengėjų spaudos konferencijoje dalyvavo įmonės „Solandra” atstovė Rasa Voskienė, pristačiusi vokiečio Rudolfo Weyergans įkurtos kompanijos grožio įrangą.

„Ši įranga, sukurta pagal naujausius mokslo pasiekimus, suteikia galimybę koreguoti veido ir kūno formas be chirurginio įsikišimo, mobilizuojant organizmo rezervus. Vakuuminis ir limfodrenažinis masažas, riebalų deginimas elektros impulsais, ultragarso ir negatyvaus slėgio procedūros, magnetoterapija yra žinomos visame pasaulyje, o apie tūkstantis specializuotų centrų veikia 46 šalyse”, – sakė R.Voskienė, vadovaujanti tokiam beveik prieš metus Kaune įsikūrusiam centrui.

„Spruk-Jansen” firmos projektų vadovas Justas Morkūnas pristatė iš natūralių medžiagų gaminamus maisto papildus ir kremus probleminės odos priežiūrai.

„Kuriant šiuos produktus sujungiamas šiuolaikinis mokslas ir tradicinė graikų bei arabų medicina, o kai kurie jų stiprina vyrų bei moterų seksualumą”, – tikino J.Morkūnas.

Įmonės „Du safyrai” vadovas Arūnas Kleišmantas pasidžiaugė, kad kauniečiai gali pasiūlyti rinkai gaminius su tikrais brangakmeniais, nors pasaulyje įsigalėjusi mada juos „tobulinti”, veikiant aukšta temperatūra ir slėgiu.

„Skaidrūs deimantai yra labai vertingi, tačiau žemos kokybės akmenys, paveikti technologiškai, gali irgi atrodyti tokie pat gražūs. Žmonės, juos įsigydami, tikisi, kad tai yra ne tik papuošalas, bet ir investicija, tačiau joks profesionalus juvelyras jų už didelę kainą nepirks, jis supras apgaulę. Deja, gaminio dokumentuose nėra nurodyta, kad akmuo yra paveiktas”, – perspėjo A.Kleišmantas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.