Uždrausta prekyba nekokybiška arbata

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Europos Komisijos skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus tiekimo į rinką sistema (RASFF) pranešė, kad Lenkijos įmonėje „Posci” pagamintose arbatose rastos miltinės kandies lervos ir nimfos. 2750 kg šios arbatos Lietuvos ir Latvijos rinkoje išplatino Kaune registruota įmonė UAB „Osama”.

Kenkėjai rasti arbatose „Erškėtrožių” (tinka vartoti iki 05-2008), „Džiovintų vaisių mišinys” (tinka vartoti iki 06-02-2007), „Egzotinių džiovintų vaisių mišinys” (tinka vartoti iki 23-09-2007 ir 03-2008) ir „Miško uogų mišinys” (tinka vartoti iki 05-2008).

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė minėtų partijų arbatų realizaciją. Platintojas įpareigotas saugiai sunaikinti nekokybišką produktą.

Iš viso iki 2006 m. spalio 24 d. RASFF sistema buvo išplatinti 2254 skubūs pranešimai apie nesaugų maistą ir pašarus teikiamus į Europos Sąjungos rinką. 18 kartų buvo nustatyta nesaugi arbata. Daugiausia skubių pranešimų gauta apie nesaugią arbatą pagamintą Lenkijoje 6 atvejais, Indijoje ir Kinijoje – po 3 atvejus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Uždrausta prekyba nekokybiška arbata"

  1. lika

    Ši arbata laisvai guli Minimos prieš seimą lentynoje.Parduoda su nuolaida ir nieko nebijo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.