Nepilnamečius partrenkusi vairuotoja išteisinta

Klaipėdos apygardos teisme apeliacine tvarka išnagrinėjus bylą išteisinta moteris, po kurios vairuojamo automobilio ratais žuvo vienas nepilnametis, o kitas buvo sunkiai sužeistas.

Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad uostamiesčio apylinkės teismas, pripažindamas 38 metų Audronę Grikšienę kalta, neteisingai įvertino moters galimybę laiku pamatyti į kelią išvažiavusį dviratininką ir keleivį.

Liudytojos parodymai, kad du vienu dviračiu važiavę berniukai kelyje pasirodė labai netikėtai, liko nepaneigti. Tuo metu, kai vairuotoja pastebėjo netikėtą kliūtį, išvengti susidūrimo nebebuvo įmanoma.

Prieš ketverius metus šviesoforu reguliuojamoje Jūrininkų prospekto ir Vingio gatvės sankryžoje tada niekur nedirbusios A. Grikšienės vairuojamas automobilis „Toyota Celica” susidūrė su dviračiu, kuriuo važiavo du nepilnamečiai – 16-metis Aivaras R. ir 11-metis Marius M.

Jaunesnis berniukas, kuriam diagnozuotas kaukolės skliauto ir pamato lūžis, klinikinė mirtis bei koma, buvo nugabentas į Vaikų ligoninę. Tačiau visos medikų pastangos išgelbėti berniuko gyvybę buvo bevaisės – kitą rytą jis mirė.

Aivaras R. dešiniojo alkūnkaulio lūžį, galvos sumušimą ir smegenų sukrėtimą gydėsi Klaipėdos ligoninės Reanimacijos skyriuje.

Moteris per sankryžą važiavo leidžiamam šviesoforo signalui, tačiau, pagal Kelių eismo taisykles, turėjusi laiku sustoti.

Į sankryžą degant raudonam signalui įvažiavęs Aivaras R. ant dviračio rėmo vežė Marių M., tad ir jis tapo kaltinamuoju baudžiamojoje byloje.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo nuosprendį, kuriuo A. Grikšienė ir Aivaras R. turėjo žuvusiojo berniuko motinai atlyginti 2 712 litų turtinę ir 50 tūkst. litų neturtinę žalą, apskundė tik mašinos vairuotoja.

Žuvusiojo mamai pasiūlyta dėl nuostolių atlyginimo kreiptis į teismą civilinio proceso tvarka.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.