Patvirtinta tarptautinių oro uostų žemės nuomos tvarka

Vyriausybė patvirtino Tarptautinių oro uostų žemės nuomos ne aukciono būdu tvarkos ir Tarptautinių oro uostų žemės nuomos aukciono būdu tvarkos aprašus.

Tarptautinių oro uostų žemė gali būti išnuomota skelbiant aukcioną ar jo neskelbiant. Nuomos aukciono būdu apraše nustatyta, kad žemė aukciono būdu gali būti išnuomota Lietuvos Respublikos ir užsienio šalies fiziniams ir juridiniams asmenims bei organizacijoms. Žemės nuomos aukcionas organizuojamas, jeigu tarptautinį oro uostą valdanti įmonė yra priėmusi sprendimą išnuomoti oro uosto žemę jo reikmėms. Aukcionus organizuoja ir vykdo tarptautinį oro uostą valdančios įmonės vadovo sudaryta komisija, o laimėtoju pripažįstamas dalyvis, pasiūlęs didžiausią žemės nuomos mokestį.

Tarptautinių oro uostų žemė ne aukciono būdu gali būti išnuomota taip pat tiek Lietuvos Respublikos, tiek užsienio šalių fiziniams ar juridiniams asmenims bei organizacijoms, tačiau ji turi būti užstatyta šiems asmenims nuosavybės teise priklausančiais ar jų nuomojamais statiniais ar įrenginiais, išskyrus žemės sklypus, kuriuose nutiesti tik inžineriniai tinklai ar (ir) pastatyti tik laikinieji statiniai arba neturintys aiškios ūkinės veiklos pobūdžio statiniai, reikalingi pagrindinio statinio ar įrenginio eksploatacijai.

Žemės nuomos terminas nuomotojo ar nuomininko susitarimu atsižvelgiant į valstybės interesus ir žemės sklype esančio statinio ar įrenginio ekonomiškai pagrįstą naudojimo trukmę, gali būti išnuomotas ne ilgesniam kaip 99 metų laikotarpiui. Tokioje žemėje galima statyti naujus statinius ar rekonstruoti esančius jeigu tai numatyta sutartyje arba gavus raštišką nuomotojo sutikimą. Bet kokia statyba ar rekonstrukcija turi būti susijusi su tarptautinio oro uosto funkcine paskirtimi.

Pradinį metinį žemės nuomos mokestį, išnuomojant žemę aukciono būdu bei metinį žemės nuomos mokestį, išnuomojant žemę ne aukciono būdu, vadovaudamiesi tvarkos aprašu, apskaičiuoja žemės nuomotojai, t. y. Tarptautinis Vilniaus oro uostas, VĮ „Kauno aerouostas”, VĮ Tarptautinis Palangos oro uostas ir Šiaulių karinis oro uostas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.