Nustatyta patalpų ir statinių, apmokestinamų 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčiu, sąrašo sudarymo tvarka

Vilniaus miesto taryba šiandien patvirtino tvarką, pagal kurią sostinėje bus sudaromas ir keičiamas statinių bei patalpų, apmokestinamų 1 proc. nekilnojamojo turto mokesčiu, sąrašas.

1 proc. nekilnojamojo turto mokesčio tarifas yra maksimalus. Jis taikomas visoms patalpoms ir statiniams, kurie yra nenaudojami arba naudojami ne pagal paskirtį, arba yra apleisti, neprižiūrimi.

Patvirtinta tvarka reglamentuoja tokių statinių ar patalpų nustatymą, jų savininkų veiksmų dėl šių objektų naudojimo, priežiūros, būklės gerinimo, jų užimamos teritorijos tvarkymo įvertinimą bei pačią sąrašo sudarymo ir keitimo procedūrą.

Pagal tvarkoje nustatytus kriterijus Vilniaus miesto seniūnijų teritorijose esančius nenaudojamus ir apleistus statinius nustatys seniūnai. Iki kiekvienų metų gruodžio 31 dienos Savivaldybės Ekonomikos departamentui jie teiks tokių statinių ir patalpų sąrašus bei turimą informaciją apie statinių adresus, savininkus, techninės priežiūros būklę, vaizdinę medžiagą.

Gautus duomenis pagal savo veiklos sritis patikrins ir vertins Ekonomikos, Energetikos ir ūkio bei Miesto plėtros departamentai. Galutinį sprendimą dėl patalpų ir statinių įtraukimo į maksimaliai apmokestinamų objektų sąrašą priims Vilniaus miesto taryba.

Tvarkoje taip pat numatyti atvejai, kuriais į tokį sąrašą įtraukto nekilnojamojo turto savininkai per nustatytą laikotarpį galės kreiptis į Savivaldybę dėl jų valdomo objekto išbraukimo iš šio sąrašo. Sąrašas galės būti keičiamas taip pat tik miesto Tarybos sprendimu.

Vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės nustatytais 2007–2009 metų nekilnojamojo turto mokesčio tarifais, į minėtą sąrašą neįtrauktų statinių ir patalpų savininkai mokės 0,8 proc. nekilnojamojo turto mokestinės vertės mokestį. Mokesčio tarifai nustatyti vadovaujantis šių metų sausio 1 d. įsigaliojusiu Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymu ir birželio 10 d. įsigaliojusiais šio įstatymo pakeitimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.