Plėšikauja girti paaugliai

Tarp sulaikytų penkių nepilnamečių pakliuvo net keturios neblaivios merginos

Paauglių girtavimas ir plėšikavimas jau tampa kasdieniu reiškiniu. Nors paprastai nepilnamečiai dažniau tampa nusikaltimų aukomis, pirmadienį Kauno teisėsaugininkai užfiksavo ir priešingą reiškinį: pareigūnai tądien sulaikė penkis plėšimais įtariamus 14-17 metų paauglius, iš kurių net keturios merginos. Be to, šios įtariamosios buvo neblaivios.

Šakių rajone smarkiai apsinuodijusį alkoholiu penkiolikametį ištiko koma.

Apiplėšė įkaušusios paauglės

Pirmadienio vakarą, likus kelioms minutėms iki 22 val., Kauno vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo pranešimą, kad Savanorių prospekto pradžioje mergina šaukiasi pagalbos. Netrukus į nurodytą vietą atvykę Viešosios policijos Patrulių rinktinės pareigūnai šiek tiek apstulbo, kai išgirdo, kad nukentėjusi septyniolikmetė buvo sumušta ir apiplėšta šešių panašaus amžiaus merginų. Nusikaltimą grupuotė įvykdė E.Ožeškienės gatvėje esančioje visuomeninio transporto stotelėje.

Bendraamžių ir jaunesnių chuliganių auka tapusi mergina patirtus nuostolius įvertino dviem šimtais litų. Ji pasigedo mobiliojo ryšio telefono ir visuomeninio transporto mėnesinio bilieto.

Patruliai kartu su nukentėjusiąja ėmėsi ieškoti įžūlių ilgapirščių. Laimė, paieškos truko neilgai. Pareigūnų ekipažui lėtai važiuojant Laisvės alėja, apiplėšta ir sumušta paauglė pastebėjo prie prekybos centro „Merkurijus” stoviniuojančias tas pačias ją nuskriaudusias merginas. Šįkart jos buvo tik keturios.

Pareigūnai nedvejodami visą atpažintų skriaudikių ketvertuką susodino į tarnybinį automobilį ir nuvežė į netoliese esantį Centro policijos komisariatą. Nuvedus sulaikytąsias į policijos įstaigą, patruliai automobilyje aptiko ant grindų numestą iš nukentėjusiosios pavogtą nuolatinį bilietą. Mobiliojo ryšio telefoną, kaip spėjama, pasisavino kitos dvi mušeikos, kurių surasti nepavyko.

Pareigūnams kilo įtarimų, kad galimai apiplėšimą įvykdžiusios ir į policijos komisariatą pakliuvusios keturios iš šešių merginų galėjo būti padauginusios svaigiųjų gėrimų. Tokias dvejones patvirtino alkoholio matuoklio rodmenys: vyriausiai tarp sulaikytųjų septyniolikmetei D.J. nustatytas 0,39 promilės girtumas, o penkiolikametei B.Ch. – 0,86 promilės. Vairuotojams leistiną alkoholio normą viršijo ir keturiolikmetė K.K., kuriai konstatuotas 0,56 promilės girtumas. Vienintelė iš sučiupto ketvertuko keturiolikmetė V.G. buvo visiškai blaivi.

Atrodo, kad dėl įvykdyto nusikaltimo ir gėdingo girtumo gailėtis bus priverstos ne tik jaunosios plėšikės, bet ir jų tėvai, mat neblaivios paauglės iš policijos įstaigos buvo paleistos tik atvykus jų globėjams, privalėsiantiems už savo atžalų neatsakingus veiksmus atsakyti administracine tvarka sumokant baudas.

Užpuolikas pabūgo praeivių

Panašaus pobūdžio nusikaltimas įvykdytas ir pirmadienio popietę Žaliakalnyje. Greta Perkūno alėjos 34-ojo namo apie 14.20 val. prie dešimtmečio berniuko priėjęs nepažįstamas jaunuolis sugriebė vaiką už drabužių ir liepė atiduoti mobiliojo ryšio telefoną. Išsigandusiam dešimtmečiui nebeliko nieko kito, kaip tik paklusti plėšiko reikalavimams. Pagrobęs nemenkai kainuojantį berniuko telefoną, plėšikas spruko Ąžuolyno link.

Po kelių minučių įvykio vietoje jau dirbo patruliai, kurie užpuoliko ėmė ieškoti Ąžuolyno parke. Nukentėjusysis gerai įsidėmėjo nusikaltėlio požymius ir tiksliai nurodė juos policininkams.

Netrukus apibūdinimą atitinkantis bėglys buvo pastebėtas. Išvydęs policininkus jis mėgino nuo jų pasislėpti tarp medžių, tačiau po kelių akimirkų buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad ir šįkart pareigūnams įkliuvo vos penkiolikos metų sulaukęs V.S., pas kurį rasti du mobiliojo ryšio telefonai. Vienas jų buvo pavogtas iš minėto dešimtmečio.

Nedaug trūko, kad nuo nepilnamečio vagišiaus pirmadienį būtų nukentėjusi dar viena paauglė. Apie 17.45 val. incidentas užfiksuotas Gaižiūnų gatvėje. Čia policiją iškvietė du anonimais panorę likti vyriškiai, kurie pastebėjo, kaip grasindamas peiliu jaunuolis mėgino gatvėje apiplėšti trylikametę. Įžūlus užpuolikas, net ir turėdamas rankose šaltąjį ginklą, pabūgo jį pastebėjusių praeivių ir nusprendė dingti iš incidento vietos.

Nuvykę į Gaižiūnų gatvę, patruliai greitai surado sprunkantį paauglį. Pareigūnams kryptį, kur bėglys mėgino sprukti, bei jo požymius nurodė liudytojai. Sučiuptasis prisistatė esąs penkiolikametis R.M. ir prisipažino kėsinęsis įvykdyti apiplėšimą bei grasinęs merginai peiliu, kurį pareigūnai surado jo kišenėje.

Chuliganizmas ir alkoholis

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 1 val., policijos budėtojai mieste dirbusiems patruliams pranešė apie Verkių gatvėje, ties 5-uoju namu, siautėjančius jaunuolius. Aplinkiniai gyventojai į policiją kreipėsi prašydami sudrausminti vaikinus, kurie spardo autobusų stotelės paviljoną.

Netoliese buvę viešosios tvarkos sergėtojai netruko nuvykti į nurodytą vietą. Pastebėję tarnybinį policijos automobilį paaugliai spruko, tačiau pareigūnai vieną jų pavijo ir sulaikė, o kitam pavyko pasislėpti. Atvedus bėglį iki visuomeninio transporto stotelės, vienas paviljono stiklų buvo sudaužytas. Šukės aižėjo ir byrėjo ant grindinio, todėl pareigūnai įtaria, kad čia vos prieš kelias akimirkas galėjo darbuotis jų sučiuptas šešiolikmetis D.S. Jis tuoj pat buvo pristatytas į artimiausią policijos įstaigą.

Nuo neatsakingų paauglių veiksmų nukečia ne tik visuomenė, bet ir jie patys. Apie tai akivaizdžiai liudija pirmadienio incidentas Šakių rajone, Kidulių kaime. Čia autobusų stotelėje buvo aptiktas gulintis smarkiai alkoholiu apsinuodijęs penkiolikametis. Šakių rajono policijos komisariato pareigūnų teigimu, paauglys buvo ištiktas komos. Jis nedelsiant pristatytas į Šakių miesto ligoninę. Vietos teisėsaugininkai išsiaiškino, kad nelaimėlis gyvena Jurbarke. Šiuo metu pareigūnai tiria, kokiomis aplinkybėmis jis galėjo apsinuodyti alkoholiu.

Vakar paauglio būklė žymiai pagerėjo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.