Po savigynos kursų – saugiau

Ne tik sutemus, bet ir šviesiu paros metu saugu žingsniuoti toli gražu ne visomis uostamiesčio gatvėmis.

Susidūrus su agresyviai nusiteikusiais piliečiais ar plėšikais ypač praverčia specialus psichologinis bei fizinis pasirengimas.

Uostamiesčio kovinių sporto šakų klubuose galima ne vien siekti kovos meno aukštumų, bet ir išmokti elementarių savigynos elementų.

Dešimtus metus gyvuojantis Klaipėdos apskrities kovos menų klubas „Drakonas” nuolat rengia kursus tiems, kurie nori išmokti savigynos.

Pasak šio klubo pirmininko bei trenerio Michailo Andrijanovo, merginoms ir moterims treniruotės yra nemokamos. Nedidelė dalis lankytojų moka nuo 20 iki 40 litų per mėnesį.

„Beveik aštuoniasdešimt procentų žmonių nario mokesčio nemoka, yra daug organizacijų, su kuriomis pasirašytos bendradarbiavimo sutartys, todėl šių organizacijų atstovus, net jų šeimos narius priimame nemokamai”, – sakė M.Andrijanovas.

Pasak pašnekovo, panorusiems treniruotis ir išmokti savigynos gudrybių nereikia laukti, kol bus suformuotos grupės. „Ateina žmogus, persirengia ir sportuoja”, – aiškino treneris.

Pasak M.Andrijanovo, nuo konkretaus žmogaus priklauso, per kiek laiko jis pajėgs išmokti savigynos abėcėlę.

„Būtinosios savigynos programa trunka 2,5-3 mėnesius. O jeigu žmogui reikia ne tik to „techninio rinkinuko”, jis gali toliau tobulinti savo įgūdžius”, – sakė pašnekovas.

Pasak jo, amžius mokytis ir tobulėti – ne kliūtis. „Drakono” klube treniruotes lanko ir septintą dešimtį perkopę klaipėdiečiai.

M.Andrijanovas pridūrė, kad labai dinamiškų treniruočių metu puikiai tirpsta ir kilogramai, tačiau specialiai to nesiekiama.

„Tai kaip „šalutinis” treniruočių poveikis, bet merginoms patinka po treniruotės užlipti ant svarstyklių ir pamatyti, kad jos tiek daug numetė svorio”, – šypsojosi treneris.

Klaipėdos sporto klube „Titanikas” savigynos kursai neorganizuojami, tačiau ir čia galima išmokti savigynos.

„Pas mus gali sportuoti visi, kurie gauna gydytojo leidimą, – ir vaikai, ir suaugusieji”, – sakė „Titaniko” kikbokso ir Tailando bokso treneris Vadimas Gridiajevas.

Už 60 litų per mėnesį galima treniruotis keturiskart per savaitę, papildomai lankytis treniruoklių salėje bei saunoje. Studentams taikomos nuolaidos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Po savigynos kursų – saugiau"

  1. Povilas

    Koks to klubo titanikas adresas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.