Minimalios algos kėlimas duotų minimalų rezultatą

Personalo valdymo bendrovės „Search & Selection” specialistai teigia, kad minimalios algos kėlimas menkai prisidėtų prie lietuvių reemigracijos, o kai kuriais atvejais net pakenktų.

„Emigravusiems lietuviams minimalios algos kėlimas nėra itin dėmesio verta paskata sugrįžti, nes atlyginimas, dėl kurio jie galėtų svarstyti tęsti savo karjerą Lietuvoje, dažniausiai yra bent 3-4 kartus didesnis nei 700 litų minimali alga”, – sakė „Search & Selection” direktorė Jurgita Paškevičiūtė.

Bendrovės specialistai taip pat prognozuoja dar vieną darbdavių nepasitenkinimo bangą, kilsiančią dėl pasiūlymo kelti minimalią algą. „Tai padidintų jų sąnaudas, todėl tikėtina, dėl to nukentėtų darbuotojai, nes kai kuriais atvejais darbdaviai galbūt pasirinktų mažinti darbo vietų skaičių”, – teigė J. Paškevičiūtė.

„Search & Selection” atstovė mano, jog darbo vietų mažinimas niekaip neprisidėtų prie lietuvių skatinimo grįžti dirbti į Tėvynę. „Geros darbo vietos yra bene svarbiausia paskata grįžti, todėl darbo pasiūlos mažėjimas taptų neigiama žinia bet kuriam emigravusiam lietuviui, kuris ir taip apie Lietuvos darbo rinką yra susiformavęs nuomonę, kad čia „nėra kur dirbti”, – sukauptų tyrimų apie emigrantus rezultatus komentavo bendrovės atstovė.

Taip pat manoma, kad minimalios algos kėlimas nepagerintų gyvenimo Lietuvoje kokybės, tiek, kad tai stabdytų išvykti dirbti į užsienį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.