Sankryžose – gyvieji vairuotojų taikiniai

Jeigu kiekvienas iš mūsų iš anksto informuotumėme Klaipėdos valdininkus bei policijos vadus, išklausę saugaus elgesio gatvėje instruktažą bei užsivilkę ryškiaspalvę liemenę galėtumėme nebaudžiami bėgioti gatvėmis ir nervinti rytais į darbą skubančius vairuotojus.

Būtent taip jau antrą mėnesį trijose intensyvaus eismo Klaipėdos sankryžose rytais elgiasi vieno nemokamo leidinio platintojai – vilkini ryškiaspalvėmis liemenėmis jie, įsižiebus raudonam šviesoforo signalui išbėga į gatvę ne pėsčiųjų perėjoje ir vairuotojams įkyriai bruka laikraštuką.

Užgesus raudonam signalui jie dažnai nespėja palikti važiuojamosios dalies, todėl vairuotojams tenka laukti, kol leidinio platintojai saugiai pasieks šaligatvį.

Anot uostamiesčio policijos Eismo priežiūros skyriaus viršininko Sauliaus Švėgždos, leidinio platintojams bėgioti sankryžose specialių leidimų nereikia.

„Apie šią akciją jos rengėjai informavo miesto valdžią bei policiją, jie yra išklausę saugaus elgesio gatvėje instruktažą bei įsipareigoję vilkėti išsiskiriančią aprangą”, – paaiškino skyriaus viršininkas.

Tiesa, jis pripažįsta, kad toks platinimo būdas nėra pats saugiausias.

„Kaip bebūtų, važiuojamoji kelio dalis yra skirta transporto priemonėms. Aišku, jie patys prisiima atsakomybę. Incidentų dar nepasitaikė, – sakė S. Švėgžda. – Tačiau žiemą jie būtų potencialios eismo įvykio aukos”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Sankryžose – gyvieji vairuotojų taikiniai"

  1. Egidijus

    Išvis neleisti platintojų i gatve nes būna kad ir miegantis važinėja rytais o platintojai tegul platina leidiniu šalygatviuose o ne gatvese nes gatvė ne ne peščiujų perėja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.